Capul unei reţele de traficanţi, urmărit  internaţional de 8 ani, a fost reţinut în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi

Capul unei reţele de traficanţi, urmărit  internaţional de 8 ani, a fost reţinut în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi

Imagine de la ducerea în arest a urmăritului internaţional FOTO Poliţia de Frontieră

Bărbatul are şi cetăţenie română, dar a fugit din România în urmă cu mai mulţi ani, după ce a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat. Ulterior, el a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, însă a refuzat să se întoarcă în ţară, preferând să se ascundă în Ucraina.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, emis de autorităţile române.

Constantin V, în vârstă de 56 de ani, a fost capturat în data de 22 iulie 2019, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi,  unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism înmatriculat în România. El are dublă cetăţenie, română şi ucraineană.

„La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autorităţile din România, pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate de patru ani”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi. După ce i se va confirma identitatea, el urmează să fie predat Penitenciarului Galaţi, în vederea ispăşirii pedepsei.

Grupul din care făcea parte (ca lider) Constantin V. a fost destructurat de DIICOT Galaţi în luna mai 2011, în urma unei ample operaţiuni care a purtat numele de cod „Pitonul”. Reţeaua avea 15 membri, care au produs un prejudiciu de circa 1,5 milioane de lei din contrabanda cu ţigări în judeţele Galaţi şi Brăila.

Româno-ucraineanul era singurul membru al reţelei care încă nu-şi ispăşise pedeapsa. El a recunoscut că a vrut să intre în România deoarece credea că  executarea pedepsei se prescrisese legal, deci nu va fi arestat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: