Campanie de prevenire şi informare în şcoli şi licee: #10pentru siguranţă. Sunt vizate în special infracţiunile legate de droguri şi de traficul de persoane

Campanie de prevenire şi informare în şcoli şi licee: #10pentru siguranţă. Sunt vizate în special infracţiunile legate de droguri şi de traficul de persoane

FOTO Arhiva Adevărul

Acţiunea se desfăşoară în perioada 9-20 septembrie 2019 şi sunt vizate 36 de unităţi şcolare din judeţul Galaţi. În campanie sunt implicate mai multe instituţii specializate în lupta împotriva infracţionalităţii şi discriminării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca urmare a dispoziţiei Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 9-20 septembrie 2019, structurile specializate în domeniul prevenirii criminalităţii din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, ale Agenţiei Naţionale Antidrog, ale Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, cărora se alătură structuri din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratelor de Jandarmi, vor desfăşura activităţi de informare şi prevenire în unităţile şcolare, titlul campaniei fiind #10pentru siguranţă, cu trimitere la nota maximă pentru însuşirea informaţiilor privind securitatea.

Campania se adresează elevilor din ciclurile gimnazial şi liceal, din mediul urban şi mediul rural, precum şi părinţilor şi profesorilor, care au un rol deosebit de important în conturarea percepţiei copiilor asupra potenţialelor pericole. 

Duminică, 8 septembrie 2019, între orele 18.00 – 20.00, pe Faleza Inferioară (pe segmentul cuprins între Foişor - zona Malnaş şi Palatul Navigaţiei), poliţişti, specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi, specialişti ai Centrului Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, pompieri şi jandarmi, vor desfăşura activităţi de prevenire, educare, conştientizare şi sensibilizare în legătură cu riscurile consumului de substanţe interzise, implicaţiile privind traficul de persoane, siguranţa personală şi a bunurilor proprii, siguranţa pe Internet, bullying/cyberbullying, prevenirea dispariţiilor, prevenirea abuzurilor sexuale, prevenirea delincvenţei juvenile etc. 

Acţiunile preventive cu tematică specifică vor continua apoi în judeţul Galaţi, pe parcursul primelor două săptămâni de şcoală, în 36 de şcoli, licee şi colegii naţionale, din mediul urban şi rural. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările