Bricul Mircea ajunge din nou la Galaţi, după 80 de ani. Nava va reface traseul parcurs în 1939, la darea în folosinţă

Bricul Mircea ajunge din nou la Galaţi, după 80 de ani. Nava va reface traseul parcurs în 1939, la darea în folosinţă

FOTO Arhiva Adevărul

Nava şcoală va intra pe Dunăre, pe la Sulina, peste câteva zile, iar în zilele de 18 şi 19 septembrie va fi ancorat la Galaţi, prilej cu care cei interesaţi vor putea parcurge un tur ghidat la bordul celebrei ambarcaţiuni militare.

Bricul „Mircea” ajunge la Galaţi şi Brăila, săptămâna viitoare. Celebra navă şcoală a Marinei Militare porneşte în marş pe Dunărea maritimă, pentru a celebra 80 de ani de când a intrat în serviciu. De altfel, acum 80 de ani (în anul 1939) a fost prima şi ultima dată când ambarcaţiunea a ajuns la Galaţi, avându-l atunci la bord pe Regele Carol al II-lea.

Bricul „Mircea” va pleca din Constanţa la sfârşitul acestei săptămâni, va intra pe Dunăre, prin Bara Sulina, şi se va opri, pentru public, în toate porturile Dunarii maritime, inclusiv Galaţi şi Brăila.

La Galaţi, Bricul „Mircea” va fi ancorat pe 18 şi 19 septembrie 2019, putând fi admirat şi vizitat. Cei interesaţi vor putea parcurge un tur ghidat la bordul celebrei nave şcoală a Marinei Militare, unde vor fi întâmpinaţi de echipaj, de reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale şi de fanfara militară.

Nava şcoală „Mircea”, a împlinit în luna mai a acestui an venerabila vârstă de 80 de ani de când a intrat în serviciul Marinei Militare Române.

Pentru a marca acest eveniment, conducerea Forţelor Navale Române  a planificat marşul anual de instrucţie, în mai-iunie, de la Constanţa până la Hamburg, portul în care a fost construit şi de unde a plecat falnicul velier în anul 1939.

Timp de 80 de ani, „Mircea” a reprezentat România, cu onoare şi cu cinste, în peste 120 de porturi din Europa, Asia, Africa şi America de Nord, la bordul său pregătindu-se peste 70 de generaţii de marinari militari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: