Aproape 1,3 milioane de euro, alocaţi pentru regenerarea urbană a zonei Micro 38-39 din Galaţi

Aproape 1,3 milioane de euro, alocaţi pentru regenerarea urbană a zonei Micro 38-39 din Galaţi

FOTO Arhivă Adevărul

Se vor face, printre altele, lucrări de refacere a parcărilor şi accesului în parcări, de reamenajare a parcărilor pe locul garajelor demolate, de reamenajare a suprafeţelor carosabile, de reparaţii a trotuarelor şi aleilor pietonale şi de reamenajare a spaţiilor verzi adiacente străzilor.

Veşti bune pentru locuitorii din zona de nord a municipiului Galaţi. În şedinţa Consiliului Local s-au aprobat şi indicatorii  tehnico-economici pentru obiectivul regenerare urbană  şi reparaţii sistem rutier – cartierele: Micro 38,39A, 39B, 39C - subzona 1 Micro 39B.

În cadrul proiectului se urmăreşte realizarea lucrărilor de refacere/reparaţii a parcărilor şi accesului în parcări; de reamenajare a parcărilor pe locul garajelor demolate; de reamenajare a suprafeţelor carosabile; de reparaţii a trotuarelor şi aleilor pietonale; de reamenajare a spaţiilor verzi adiacente străzilor; de resistematizare a fluxului de circulaţie şi de semnalizare rutieră.

Lucrările de reparaţii includ: alee carosabilă de cartier 1 cuprinsă între B-dul. Traian Vuia şi str. Grigore Ventura; alee carosabil de cartier 2 cuprinsă între aleea cartier 1 şi alee cartier 6; alee carosabilă de cartier 3 cuprinsă între aleea cartier 1 şi parcare nord Biserica Sf. Dimitrie; alee carosabilă de cartier 4 cuprinsă între aleea cartier 1- Şcoala nr. 34 ,, Mihai Viteazu”; aleea carosabil  de cartier 5 cuprinsă între B-dul. Traian Vuia – bloc K7- bloc T11 - bloc V5; aleea carosabilă de cartier 6 cuprinsă între str. Grigore Ventura –bloc J4.

Valoarea totală a investiţiei este de 6.082.299 lei, adică aproape 1,3 milioane de euro. Sursa de finanţare este bugetul propriu al municipiului Galaţi şi, dacă va fi posibil, ceva fonduri europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările