Aparat de testare PCR Real Time donat Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Are o capacitate de 86 de teste pe oră, iar rezultatele se obţin în 18 minute

Aparat de testare PCR Real Time donat Direcţiei de
Sănătate Publică Galaţi. Are o capacitate de 86 de teste pe oră, iar
rezultatele se obţin în 18 minute

Foto: arhivă Adevărul

Grupul Grampet, cel mai mare grup de companii private feroviare cu acţionariat românesc din Europa de Sud-Est, va dona alte patru aparate de detectare a noului coronavirus către Direcţiile de Sănătate Publică din Deva, Bucureşti, Craiova şi Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii grupului Grampet au finalizat procedura de achiziţie a mai multor aparate de testare pentru detectarea COVID-19, precum şi a câteva mii de kituri de testare. Aparatele PCR Real Time aduse în ţară sunt de ultimă generaţie, având o capacitate de 86 de teste pe oră, în timp ce rezultatele se obţin în 18 minute.

Patru din cele 10 aparate achiziţionate au fost donate la începutul acestei săptămâni direcţiilor de sănătate publică din Deva, Bucureşti, Craiova şi Iaşi împreună cu câte 1.000 de teste. De asemenea, un alt aparat a fost donat la Debreţin, în Ungaria, unde grupul Grampet deţine o importantă unitate de producţie.

Un aparat PCR Real Time a ajuns vineri, 15 mai, la Direcţia de Sănătate Publică din Galaţi, iar în perioada următoare alte patru aparate vor fi trimise la unităţi medicale din Constanţa, Ploieşti, Timişoara şi încă unul la Bucureşti.

”Întrucât siguranţa şi sănătatea sunt prioritare pentru noi, pe plan intern facem toate diligenţele pentru a demara o campanie de testare în rândul angajaţilor grupului Grampet pentru a limita cât mai mult răspândirea bolii în comunitate. Sperăm să aducem astfel o contribuţie importantă la eforturile de eradicare a acestei pandemii şi trecerea cât mai rapidă spre noua normalitate economică şi socială”, au precizat reprezentanţii grupului Grampet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: