Coronavirus. Italia va începe o campanie de teste pentru a afla amploarea răspândirii noului coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Autorităţile italiene vor începe săptămâna viitoare o campanie de teste serologice pe un eşantion reprezentativ de 150.000 de persoane din 2.000 de oraşe şi comune în scopul stabilirii amplorii propagării noului coronavirus, transmite Reuters.

„Acest program de teste va fi efectuat pe un eşantion semnificativ de cetăţeni şi ne va permite să înţelegem propagarea virusului la scară naţională”, a declarat joi în faţa Parlamentului Afostino Miozzo, preşedintele comitetului ştiinţific însărcinat cu consilierea Guvernului în legătură cu boala covid-19.

Italia a anunţat la sfârşitul lui aprilie că a ales să ia 150.000 de teste de la grupul farmaceutic american Abbott Laboratories.

Cu 31.368 de decese din 223.096 de cazuri de infectare confirmate, Italia este a treia cea mai îndoliată ţară din lume de noul coronavirus după Statele Unite şi Marea Britanie. Marea majoritate a cazurilor au fost înregistrate în regiunile din nord, în timp ce regiunile din sud au fost relativ ferite de noul coronavirus.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite