5 persoane confirmate cu COVID-19 au refuzat internarea în spital, la Galaţi. Alte 20 de persoane infectate au cerut externarea înainte de termen

5 persoane confirmate
cu COVID-19 au refuzat internarea în spital, la Galaţi. Alte 20 de persoane infectate au
cerut externarea înainte de termen

Foto: arhivă Adevărul

Joi, 9 iulie, alte 15 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în judeţul Galaţi, ajungându-se la 1.143 de persoane infectate. 98 de persoane au decedat, ultimele două decese înregistrându-se în ultimele 24 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt motive de bucurie, dar şi de îngrijorare vizavi de situaţia infectărilor cu noul coronavirus în judeţul Galaţi. Numărul de infectări în rândul cadrelor medicale la Spitalul de Urgenţă din Galaţi a ajuns la 68.

Au fost confirmate pozitiv cadre medicale din 8 secţii ale unităţii medicale şi de la ambulatoriul de specialitate. Cea mai afectată este secţia de Medicină Internă 2, unde sunt 28 de cadre medicale infectate cu noulcoronavirus, şi secţia de cardiologie, cu 22 de cazuri. 

Vestea bună este că toate secţiile Spitalului de Urgenţă din Galaţi sunt din nou funcţionale după efectuarea dezinfecţiilor terminale şi recoltarea de probe epidemiologice.

În prezent, sunt internaţi 370 de pacienţi în unitatea medicală. Aproape 90% dintre cadrele medicale care au fost diagnosticate cu COVID-19 sunt asimptomatice. 

O altă veste îmbucurătoare este că numărul de infectări în judeţul Galaţi a scăzut la 15, în condiţiile în care acum câteva zile se înregistra un vârf de 41 de cazuri

S-a ajuns astfel la la 1.143 de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce numărul deceselor a crescut la 98, cu două mai multe decât ziua precedentă. Conform informaţiilor transmise de Prefectura Galaţi, 5 persoane confirmate cu COVID-19  au refuzat internarea în spital. Alte 20 de persoane infectate au cerut să fie externate înainte de termen.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările