VIDEO Marele premiu al Concursului de book-trailere "Boovie Festival", câştigat de liceenii din Panciu. Ce mesaj le-a transmis Andi Moisescu participanţilor

VIDEO Marele premiu al Concursului de book-trailere

Carmen Ion, coordonatorul proiectului

Concursul a fost jurizat de regizori importanţi din ţară, iar realizatorul TV Andi Moisescu a spus că a fost impresionat de calitatea filmelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sala Cinematografului Balada din Focşani s-a dovedit neîncăpătoare, luni după-amiază, la prezentarea celor 18 filme care au concurat în cea de a treia ediţie a Concursului de book-trailere Boovie Festival.

Concursul, organizat de Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” Focşani în parteneriat cu ISJ Vrancea, a fost dedicat elevilor de liceu, aceştia realizând filme după cărţi noi, care nu au mai fost ecranizate şi care vorbesc sincer şi profund despre problemele adolescenţilor din toată lumea.

Marele premiu a revenit echipei Blanck de la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu. Elevii care au realizat filmul şi profesorul coordonator vor participa la TIFF – Transilvania International Film Festival, care va avea loc la Cluj în perioada 31 mai-3 iunie 2018.

Locul al II-lea a revenit echipei Elevel de la  Liceul Pedagogic, care va participa la Festivalul Ideo Ideis -Alexandria, 6-10 august 2018.

Pe locul III s-a clasat echipa  Infine, de la Colegiul Naţional Unirea, care a primit drept de participare la NexT Film Festival, Bucureşti, 22-25 iunie 2018.

Au mai fost acordate două menţiuni, în valoare de 500 de lei fiecare, echipelor PiMaker de la Colegiul Ioan Slavici Panciu şi WorldLab, de la Colegiul Al. I. Cuza. Proiectul a fost finanţat de Consiliul Local Focşani şi Primăria Focşani. Premiile la secţiunea ”Trailerul de buzunar” au fost oferite de Clubul Rotary Varana Focşani.

“Aţi muncit grozav de mult, unii dintre voi au învăţat la propriu să gestioneze programe complicate de calculator, aţi citit, aţi discutat între voi, aţi făcut lucruri absolut minunate. Toate gândurile mele bune şi ale echipei de organizare se îndreaptă către voi”, a spus prof. Carmen Ion, coordonatorul proiectului.

Jurizarea concursului a fost asigurată de regizorii Alexandru Condurache şi Daniel Sandu, de Tamara Bivol –elevă şi  redactor la revista Alecart Iaşi şi de reprezentanţi de la ISJ Vrancea şi  Primăria Focşani, instituţii care au oferit sprijin logistic şi financiar pentru desfăşurarea concursului. Cei prezenţi în sală au avut parte şi de o surpriză.

Realizatorul TV Andi Moisescu  a trimis un mesaj video organizatorilor, precizând că a vizionat toate filmele din concurs, remarcând în mod special producţiile Colegiului „Unirea”, Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiului Naţional „Al. I. Cuza”, Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu şi Liceului Pedagogic „Spiru Haret”.

“Este superb gestul vostru de a pune la bătaie câteva ore din viaţă şi toată creativitatea adunată până acum în încercarea de a-i ajuta şi pe alţii: să descopere frumuseţea cititului. Mă bucur că am avut ocazia să vă cunosc prin intermediul filmelor şi nu-mi rămâne decât să sper că datorită vouă lumea va citi mai mult şi va deveni inevitabil mai bună”, a spus Andi Moisescu.

La ediţia din acest an s-au înscris echipe din mai multe colegii şi licee din judeţ: Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” Focşani, Colegiul Naţional ”Unirea” Focşani, Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” Focşani, Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” Panciu, Liceul cu Program Sportiv Focşani, Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza” Focşani, Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” Focşani, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Focşani, Colegiul Naţional ”Emil Botta” Adjud, dar şi două licee din ţară – Beiuş şi Petroşani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: