VIDEO Edilii Focşaniului, îngrijoraţi că de luna viitoare oraşul ar putea rămâne nemăturat

VIDEO Edilii Focşaniului, îngrijoraţi că de luna viitoare oraşul ar putea rămâne nemăturat

Direcţia de Dezvoltare are deficit de măturători

Cei 235 de angajaţi ai Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice, de la salubritate şi spaţii verzi, au rămas fără sporul de 400 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se anunţă vremuri grele la Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani, instituţie subordonată Primăriei Focşani, unde luna iunie este ultima în care oamenii care lucrează la spaţii verzi şi la măturat străzile mai primesc acel spor de 400 de lei la salariul care nu depăşeşte 700 de lei.

Sporul câştigat în instanţă este valabil numai până la data de 1 iulie, astfel că edilii Focşaniului cred că se vor confrunta cu o problemă de personal extrem de mare dacă nu vor fi luate nişte decizii de urgenţă.

„Trebuie să ne gândim foarte bine la viitor. În ultimii ani ne-am dotat cu utilaje moderne, mai sunt şi altele care vor veni, dar, dacă nu vor avea cine să le conducă, avem o foarte mare problemă. ITM a făcut un control la Direcţia de Dezvoltare după deszăpezire şi din cauza lipsei de personal au găsit că oamenii noştri au lucrat peste programul normal de lucru. Se va lăsa cu nişte sancţiuni şi conducerea Direcţiei de Dezvoltare a spus că în iarna care va veni se vor opri utilajele după opt ore de program. Azi am fost informat că mai avem doi oameni la padocul de câini, la iluminat mai sunt doi oameni, stăm foarte prost cu personalul. Avem cu 100 de oameni mai puţin decât ne-ar trebui. Trebuie să găsim o soluţie, pentru că dacă vor pleca şapte oameni trebuie să angajăm unul singur şi din 235 cât avem acum s-ar putea să mai rămânem cu 40 de oameni”, a atras atenţia viceprimarul Gabriel Necula.

Una dintre soluţii ar fi să se analizeze organigrama instituţiei, astfel încât angajaţii să aibă acces la promovarea în post, ceea ce le-ar aduce un venit mai mare.

Mai puteţi citi:

Bacinschi s-a apucat de măturat în Focşani

Se caută măturători


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările