Primarul unei comune vrâncene, condamnat definitiv. Vulpe, pus de instanţă la muncă în folosul comunităţii

Primarul unei comune vrâncene, condamnat definitiv. Vulpe, pus de instanţă la muncă în folosul comunităţii

Romeo Vulpe, primarul comunei Tanasoaia

Iniţial, edilul Romeo Vulpe a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, din cauza unui PFA prin care a încasat subvenţii agricole.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romeo Vulpe, primarul comunei Tănăsoaia, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost acuzat de procurorii DNA că a diminuat bugetul Uniunii Europene, cu aproape 6.000 de euro, fapte petrecute în urmă cu aproape un deceniu. 

Decizia de condamnare fusese luată şi la instanţa de fond, de magistraţii de la Tribunalul Vrancea, dar primarul din Tănăsoaia a făcut apel iar judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi i-au respins solicitarea.

Potrivit sentinţei, edilul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, la Primăria Tănăsoaia sau la Şcoala cu clasele I – VIII din comună şi trebuie să plătească Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Bucureşţi suma de 19.414 lei, despăgubiri civile precum şi accesoriile fiscale.

Nu se ştie deocamdată ce se va întâmpla cu mandatul primarului.

În acest dosar totul a pornit încă din anul anul 2009, când edilul şi-a făcut un PFA (persoană fizică autorizată) pentru a încasa bani europeni în agricultură, peste 4.000 de euro la vremea respectivă. Practic, era vorba de acea subvenţie anuală pe terenuri, de 1.500 de euro pe an, bani pe care i-a luat până în anul 2013.

“Concret, inculpatul a depus trei cereri de plată în condiţiile în care cunoştea faptul că la data de 23 octombrie 2009 radiase personal PFA Vulpe M. Romeo, prin urmare, nu mai îndeplinea condiţia de acordare a plăţilor în proiect. Prin aceste demersuri, au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 25.877 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism ce aparţine inculpatului”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Vă mai recomandăm:

Un primar condamnat pentru conflict de interese face în continuare afaceri cu instituţia pe care o conduce. Rolul jucat de soţia sa

Fost primar, condamnat pentru că “şi-a obligat” fratele să deszăpezească comuna

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările