Primăria Focşani plăteşte educatoarele să stea cu copiii părinţilor ocupaţi pe perioada verii. „Programul nu mai este aşa de strict ca în cursul anului şcolar“

Primăria Focşani plăteşte educatoarele să stea cu copiii părinţilor ocupaţi pe perioada verii. „Programul nu mai este aşa de strict ca în cursul anului şcolar“

Grădiniţa Nr. 1 îşi va deschide porţile toată vara pentru copii

Programul “Grădiniţa de vară” se desfăşoară în lunile iulie şi august, în cadrul a două unităţi de învăţământ preşcolar din municipiul Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 600 de preşcolari au fost înscrişi de părinţii lor în programul Grădiniţa de vară, care se va derula pe parcursul lunilor iulie şi august.

Programul este derulat în colaborare de către Primăria Municipiului Focşani, în calitate de instituţiei finanţatoare a proiectului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, care pune la dispoziţie resursa umană.

Pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copii acasă pe perioada vacanţei acest proiect reprezintă o gură de oxigen,  ştiind faptul că micuţii lor vor beneficia de supraveghere calificată pe tot parcursul zilei.

„Luând în considerare faptul că nu am cu cine să las copilul pe timpul verii, consider că grădiniţa de vară este cea mai bună alternativă. Programul nu mai e aşa de strict ca în cursul anului, iar copilul se duce mai mult ca la un loc de joacă, unde socializează şi descoperă lucruri noi", ne spune Amalia Boboc, o tânără mămică din Focşani.

Pentru această activitate  au fost alese Grădiniţele 1 şi 13, ambele din Cartierul Sud, care vor găzdui toţi copii înscrişi în program.

"S-au făcut înscrieri pentru 309 copii care vor frecventa grădiniţa în luna iulie şi 294 în luna august. Lista rămâne însă deschisă. Am ales cele două grădiniţe pentru că au bucătărie proprie, au spaţii generoase de joacă în aer liber şi spaţiu locativ suficient de odihnă pentru cei mici", ne-a declarat Amalia Chirtoc, inspector pentru învăţământul preşcolar.

Cele două grădiniţe vor funcţiona cu program prelungit, în intervalul orar 8.00-17.00.

Plata cadrelor didactice care se vor ocupa de copii şi a personalului auxiliar (bucătărese, îngrijitoare etc) va fi în sarcina Primăriei Focşani, iar masa copiilor va fi plătită de părinţi, aşa cum se întâmplă şi în timpul anului şcolar.

Potrivit inspectorului şcolar pentru învăţământul preşcolar, joi, 20 iunie, va avea loc o întâlnire a primarului municipiului cu cadrele didactice implicate în proiect, pentru a stabili toate detaliile legate de această activitate, discuţii în funcţie de care va fi stabilit şi bugetul acestui proiect.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările