FOTO VIDEO Un polonez a câştigat etapa a doua a Turului României la Ciclism. Finish-ul de la Focşani i-a pus dificultăţi campionului României

FOTO VIDEO Un polonez a câştigat etapa a doua a Turului României la Ciclism. Finish-ul de la Focşani i-a pus dificultăţi campionului României

Festivitatea de premiere din Piaţa Unirii

Campionul român Eduard Michael Grosu a ratat de puţin câştigarea cursei şi implicit a tricoului galben, pe ultimii metri ai cursei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ciclistul polonez Stanislaw Aniolkowski s-a impus în etapa a doua a Turului României.

 Pe locul doi s-a clasat Mihkel Raim, din Estonia, iar pe poziţia a treia a venit campionul român Eduard-Michael Grosu.

Cicliştii au fost aşteptaţi în centrul oraşului de numeroşi focşăneni, care au dorit să asiste şi la festivitatea de premiere, stropită cu şampanie de cei care au urcat pe podium.

Traseul de 176,3 km, respectiv Braşov – Târgu Secuiesc – Ojdula – Lepşa – Tulnici – Valea Sării – Vidra – Boloteşti –  Focşani, cel mai lung din tot turneul, a fost destul de dificil, mai ales că cicliştii au traversat munţii.

Românul Eduard Grosu, campion naţional de ciclism, a acuzat partea finală a cursei acesta declarând la final că nu a ştiut faptul că ultimii metri ai cursei, pe Bulevardul Unirii, se vor derula pe piatra cubică.

„Eram pe pavele, aveam roţile foarte umflate şi bicicleta mi-a sărit foarte mult, nu am reuşit să dezvolt viteză. De obicei, pe pavele nu poţi să stăpâneşti bicicleta aşa cum trebuie. Eram poziţionat foarte bine. Sunt sigur că dacă aş fi început sprintul cu 30 de metri mai devreme aş fi prins acea viteză pe care puteam să o menţin până la sfârşit şi aş fi putut să câştig. Dar acesta este ciclismul şi astăzi am pierdut pe picioarele mele”, a spus Eduard Grosu.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: