Decizie de ultimă oră a magistraţilor de la Judecătoria Focşani în privinţa pensiilor speciale. Ce a stabilit Adunarea Generală

Decizie de ultimă oră a magistraţilor de la Judecătoria Focşani în privinţa pensiilor speciale. Ce a stabilit Adunarea Generală

Judecătoria Focşani

Forul judecătorilor a discutat pe marginea adresei Consiliului Superior al Magistraturii, care a cerut un punct de vedere despre proiectul legislativ privind eliminarea pensiilor speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adunarea Generală a Judecătorilor din Judecătoria Focşani s-a reunit miercuri, pentru a doua zi consecutiv, pentru a lua poziţie faţă de abrogarea legii care abrogă pensiile de serviciu, atât pentru magistraţi, cât şi pentru grefieri, lucru care ar urma să se întâmple luni, 27 ianuarie.

Judecătorii spun că pensia de serviciu nu este un beneficiu, ci o compensaţie, astfel că din data de 23 ianuarie va fi întreruptă activitatea de judecată pentru două ore, între 10.00 şi 12.00, până la retragerea sau respingerea propunerii legislative.

Magistraţii au anunţat că sunt solidari şi cu grefierii şi vor susţine inclusiv demersurile acestora.

Şi judecătorii de la Tribunalul Vrancea au decis adoptarea unei decizii similare, care s-a pus în practică de miercuri, 22 ianuarie.

Săptămâna viitoare, mai precis luni, 27 ianuarie, legea iniţiată de Partidul Naţional Liberal în urma cu mai bine de doi ani ajunge la vot final în sesiunea extraordinară convocată de preşedintele României.

Numărul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, în creştere cu 1,9% (plus 175 de persoane) faţă de perioada similară din 2018, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.

Cei mai mulţi, respectiv 3.878, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie, respectiv 18.716 lei, din care 17.409 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: