A murit femeia plimbată între spitale. Fiul victimei vrea dreptate, spitalul din Focşani face anchetă

A murit femeia plimbată între
spitale. Fiul victimei vrea dreptate, spitalul din Focşani face anchetă

Spitalul de Urgenţă Focşani FOTO: Ştefan Borcea

Femeia care a murit la patru zile după ce a fost plimbată o zi întreagă între două spitale din Vrancea avea 64 de ani şi urma să meargă, după externarea din spital, la un tratament de recuperare chiar de a doua zi.

Pe data de 3 mai, „Adevărul” a relatat despre cazul unei femei de 64 de ani, din Focşani, care a fost plimbată o zi întreagă între două spitale din Vrancea. Patru zile mai târziu, femeia s-a stins din viaţă.

Mioara Costache suferea de obezitate morbidă, diabet şi insuficientă cardiacă, iar în ziua de 2 mai a fost externată din Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, cu recomandarea să meargă pentru tratament de recuperare la Spitalul Municipal din Adjud. Lucru care trebuia să se întâmple a doua zi, numai că la sosirea ei la Adjud a fost supusă unui test rapid COVID-19, care a indicat că este infectată.

Conform protocolului, medicii de acolo un decis trimiterea ei la spitalul din Focşani, unde testul rapid a ieşit negativ. Prin urmare, pacienta suferindă şi aşa de atâtea boli a fost trimisă din nou la Adjud, calvarul repetându-se aproape la indigo, adică test rapid pozitiv şi transport cu ambulanţa înapoi la Focşani.

Abia după ce fiul acesteia s-a revoltat şi a făcut cazul public, s-au sesizat şi conducătorii celor două unităţi medicale. „Am externat-o ieri sănătoasă şi acum abia mai respiră! Nu mai înţeleg nimic, o plimbă salvarea de nouă ore între Focşani şi Adjud. Noroc cu asistenţii de pe ambulanţă, care i-au dat o banană şi o sticlă de apă”, spunea atunci fiul pacientei.

Până la urmă, femeia a fost internată la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Focşani. I s-a făcut o testare cu aparatul RT-PCR, iar rezultatul a fost pozitiv. Sâmbătă însă, inima ei a cedat, iar femeia a murit. Fiul victimei a făcut deja o sesizare la Ministerul Sănătăţii, întrucât Spitalul Focşani se află în subordinea ministerului şi dacă se va dovedi că mama sa a murit din cauza transportului repetat între spitale se va îndrepta cu o plângere penală şi împotriva vinovaţilor.

O anchetă va fi derulată de către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, în urma solicitării prefectului de Vrancea, Nicuşor Halici. „În funcţie de concluziile verificărilor voi decide dacă voi solicita ministrului Sănătăţii dispunerea unui control extins la cele două unităţi care au fost implicate în acest nefericit şi nedorit eveniment”, a precizat prefectul Halici.

Şi la Spitalul Judeţean din Focşani a fost demarată o anchetă. „Există o anchetă în curs care urmează să stabilească cauzele decesului, iar în momentul finalizării anchetei voi cere medicului curant şi şefului secţiei să dea declaraţii despre caz", a declarat managerul spitalului, Constantin Mândrilă, pentru Agerpres.

Vă recomandăm să mai citiţi:

„Moartea domnului Lăzărescu”, varianta din Ţara Mioriţei. Pacientă plimbată 10 ore de la un spital la altul

Pacientă „plimbată“ cu ambulanţa ore în şir între două spitale care nu se înţelegeau cine s-o preia. Cazul, anchetat

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările