Într-o singură zi s-a dublat numărul persoanelor aflate în carantină în Vrancea. Cheltuielile de cazare şi masă, decontate de Direcţia de Sănătate Publică

Într-o singură zi s-a dublat numărul persoanelor aflate în carantină în Vrancea. Cheltuielile de cazare şi masă, decontate de Direcţia de Sănătate Publică

Hotelul Unirea găzduieşte cele mai multe persoane aflate în carantină în Vrancea

Până marţi, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate şi externate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul  Vrancea, în data de 31 martie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 2.472 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 192 persoane. 

Practic, într-o singură zi s-a dublat numărul persoanelor aflate în carantină, după ce luni erau doar 91 de persoane în această situaţie.

În schimb, nu există o situaţie clară a persoanelor infectate cu COVID-19 în Vrancea, fiind cunoscută doar situaţia celor 42 de cadre medicale de la Spitalul Militar depistate pozitiv în urma testării. 

Ca urmare a Ordonanţelor Militare emise,  instituţia prefectului a trimis înştiinţări către primăriile din judeţul Vrancea pentru a identifica noi spaţii de carantină.

"Cheltuielile pentru cazare si masă vor fi decontate de Direcţia de Sănătare Publică. De asemenea, toate sediile instituţiilor  subordonate primăriilor,  dar şi sediile secţiilor şi posturilor de poliţie vor fi dezinfectate periodic de autorităţile publice locale. În cadrul acţiunilor desfăşurate de structurile MAI, au fost verificate în ultimele 24 de ore 1875 de persoane, privind modul în care este respectată măsura autoizolării. De asemenea, în urma acţiunilor întreprinse de poliţişti, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, cu sprijinul forţelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale- Garnizoana Focşani, au fost aplicate 236 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 526.200 lei, persoanelor care nu au respectat dispoziţiile art. 5, alin.1 şi art. 3, alin. 2, din Ordonanţa Militară nr.2 din 21.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor în intervalul orar 22.00-06.00", anunţă Prefectura Vrancea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: