Un bărbat a murit pe scările Spitalului din Craiova, la câteva minute de la externare. A fost resuscitat mai mult de o oră

Un bărbat a murit pe scările Spitalului din Craiova, la câteva minute de la externare. A fost resuscitat mai mult de o oră

Un bărbat de 48 de ani a decedat, marţi, 3 septembrie 2019, pe scările Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova,  la câteva minute după ce a fost externat. Bărbatul avea o suferinţă coronariană severă şi alte patologii asociate.

Ştiri pe aceeaşi temă


Bărbatul, dintr-o localitate din judeţul Dolj,  a fost internat cu două săptămâni în urmă în Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, medicii cardiologi hotărând că are nevoie de montarea unui defibrilator cardiac, pentru  tulburările de ritm cardiac de care acesta suferea. A intervenit însă o problemă, iar intervenţia, respectiv montarea defibrilatorului, a fost amânată.

„A fost internat în urmă cu două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru montarea unui defibrilator, dar s-a constatat că prezenta un focar de infecţie. Se înţepase într-un cui, la un picior şi avea o plagă suprainfectată şi din această cauza nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului. I s-a instituit tratament cu antibiotic injectabil pentru tratarea infecţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt la SJU Craiova, dr. Cristiana Geormăneanu.

Medicii susţin că încă de vineri pacientul a insistat să fie externat, medicul curant reuşind să-l convingă să mai rămână câteva zile.

„De vineri a tot cerut să  fie externat şi a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă. Astăzi, medicul l-a externat şi i-a dat indicaţii pentru a continua tratamentul cu antibiotic, acasă, pe cale orală şi să revină control şi montarea defibrilatorului cardiac”, a mai precizat dr. Cristiana Geormăneanu.

La câteva minute după externare, însă, bărbatului i s-a făcut rău şi a decedat chiar pe scările spitalului. Oamenii care au sesizat cele întâmplate au sunat la 112 şi imediat au venit la faţa locului medicii UPU, dar şi un echipaj al Ambulanţei. Pacientul a fost resuscitat timp de o oră şi 25 de minute, însă fără succes, fiind declarat decesul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: