VIDEO UPDATE Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat în „dosarul Sorina“. Zeci de protestatari au aşteptat să afle ce se întâmplă cu fetiţa adoptată

VIDEO UPDATE Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat în „dosarul Sorina“. Zeci de protestatari au aşteptat să afle ce se întâmplă cu fetiţa adoptată

Susţinătorii familiei Şărămăt au ajuns în faţa Curţii de Apel Craiova FOTO: Ana Popescu

Curtea de Apel Craiova a judecat astăzi cererea de revizuire a dosarului de adopţie în cazul Sorinei Săcărin. Soluţia a fost aşteptată de zeci de protestatari veniţi de la Baia de Aramă, care protestează acum în faţa instanţei de judecată

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: ora 13,15  Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat în privinţa cererii procurorului general al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, hotărând să respingă revizuirea dosarului de adopţie. 


UPDATE ora 12,50 - Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, a părăsit Curtea de Apel Craiova, însoţită de avocata sa Clara Istrate, ultima declarând: „N-avem nicio concluzie. Deocamdată a rămas dosarul în pronunţare, pe cele două excepţii -  pe tardivitate şi pe inadmisibilitate. Aşteptăm soluţia, văd că nu se dă repede, aşa că, probabil, o vom vedea de pe portal“. Magistraţii trebuie să se pronunţe pe marginea cererii procurorului general Bogdan Licu de revizuire a dosarului prin care instanţa a încuviinţat adopţia Sorinei Lucan de către familia Săcărin.

Cele două s-au arătat surprinse, la ieşirea din Curtea de Apel, de numărul de susţinători ai familiei Şărămăt. 

UPDATE ora 11,20 - Zeci de protestatari sunt prezenţi în faţa Curţii de Apel Craiova. Aceştia au venit să ceară întoarcerea Sorinei la familia asistenţilor maternali, invocând voinţa fetiţei şi faptul că acasă o aşteaptă Andreea, fata adoptată de soţii Şărămăt, alături de care a crescut Sorina. Protestatarii au ţinut să precizeze că nu sunt rude ale familiei de asistenţi maternali, nici asistenţi maternali din sistemul de protecţie, ci vecini şi oameni din comunitatea din Baia de Aramă, care spun că Sorina a fost bine îngrijită şi că, în acest caz, s-ar fi făcut o nedreptate. 

„Ne dorim să se facă dreptate, să se asculte dorinţa Sorinei, să revină la familia Şărămăt“, a spus o tânără, în timp ce desfăşura un mesaj de protest. „Am venit pentru a se face dreptate pentru Sorina şi să se întoarcă acasă la familia care a crescut-o şi a îngrijit-o. De la început am fost uniţi şi vom rămâne uniţi pentru Sorina“, a fost declaraţia unei alte tinere.

„Mulţumim procurorului general că a luat măsuri şi aşteptăm ca şi ministrul Muncii să facă curăţenie în sistem. (...) Facem apel la Viorica Dăncilă să ne sprijine“, a spus altcineva. „De a fost răpită, nu luată, cum trebuie să se ia un copil?“, s-a arătat revoltat un bărbat, în timp ce o doamnă şi-a declarat admiraţia pentru familia care nu renunţă la Sorina. „Să se ţină cont că noi, astăzi, am venit paşnic. Cei de la asistenţi maternali, dacă în caz că venea vreunul, li se luau copiii. Nici rudele dânşilor nu suntem, suntem comunitate, suntem sătenii lor. Respect că au avut curajul să se bată“, a spus femeia.

UPDATE ora 11,00  Mai mulţi protestatari veniţi să suţină familia Şărămăt care îşi doreşte ca Sorina Săcărin să nu părăsească ţara alături de părinţii adoptivi, au ajuns în faţa Curţii de Apel Craiova.

UPDATE ora 10,30 - La Curtea de Apel Craiova au ajuns Mariana Şărămăt şi fiica cea mare a acesteia, dar şi Sorina Săcărin, mama adoptivă a Sorinei. 

În „Cazul Sorina“ se consumă astăzi încă un episod, Curtea de Apel Craiova amânând ieri, 10 iulie 2019, pentru astăzi judecarea cererii de revizuire a dosarului de adopţie, cerere depusă de procurorul general interimar Bogdan Licu. Astăzi, la ora 11,00, începe judecata, iar în faţa instanţei sunt aşteptaţi zeci de protestatari din Baia de Aramă, care vin să fie alături de familia Şărămăt, cea care a îngrijit-o pe Sorina şi care s-a opus adopţiei. Protestele în stradă nu vor fi o premieră la Craiova, primele organizate de susţinătorii familiei de asistenţi maternali consumându-se la scurt timp de la preluarea fetei din familia din Baia de Aramă. 

Miercuri, 10 iulie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de strămutare a dosarului privind revizuirea, depusă tocmai în ideea de a nu se exercina presiuni în stradă în acest caz, astfel că sarcina judecării în această cauză a rămas tot Curţii de Apel Craiova. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: