Procurorii DIICOT au primit cazul primei fete dispărute în Caracal încă de la finalul lunii mai. Ce s-a întâmplat cu dosarul

Procurorii DIICOT au primit cazul primei fete dispărute în Caracal încă de la finalul lunii mai. Ce s-a întâmplat cu dosarul

Mihaela Luiza Melencu, tânăra de 18 ani dispărută în Caracal

Oficialii DIICOT au anunţat vineri, 26 iulie, că au declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt un dosar având ca obiect dispariţia Luizei Melencu, una dintre cele două presupuse victime ale criminalului din Caracal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispariţia Luizei Melencu, o adolescentă de 18 ani din localitatea doljeană Dioşti, a fost reclamată la postul local de Poliţie în data de 15 aprilie 2019. Bunicul fetei a sesizat că nepoata plecase spre Caracal, oraş aflat la aproximativ 15 kilometri de localitatea natală, şi că nu se mai întorsese acasă. 

Adolescenta plecase la Caracal pentru a ridica de la un bancomat bani trimişi de mama sa, care lucra în Anglia. Poliţiştii din Dioşti au deschis pe 18 aprilie un dosar penal sub suspiciunea infracţunii de lipsire de libertate. Într-un comunicat DIICOT emis vineri, 26 iulie, se arată că bunicul fetei a revenit la Poliţie şi a comunicat că ar fi primit două telefoane de la persoane necunoscute, pe 15 şi pe 19 aprilie, în care i s-a transmis că nepoata sa ar fi plecat în Elveţia şi că nu mai doreşte să se întoarcă acasă. 

Din acest motiv, dosarul penal a fost declinat către DIICOT Craiova, fiindcă exista suspiciunea de trafic de persoane şi "indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale". Dosarul DIICOT a fost deschis pe 6 iunie 2019, iar din acel moment nu s-au înregistrat progrese în ancheta procurorilor de la Criminalitate Organizată.

Astăzi, 26 iulie, pe fondul descoperirilor făcute la Caracal, cei de la DIICOT au anunţat că au declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, instanţa care gestionează cazul răpirii celor două fete. 

"S-a constatat acelaşi modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliştilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniştirea lor sau inducerea unei piste false), precum şi împrejurările de timp şi de loc. Facem precizarea că în cauza înregistrată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la  identitatea făptuitorilor", se arată în comunicatul DIICOT.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: