Oseminte descoperite pe drumul Expres Craiova-Piteşti. Poliţia: „Pe o porţiune de aproximativ 1 km se găsesc mai multe gropi“

Oseminte descoperite pe drumul Expres Craiova-Piteşti. Poliţia: „Pe o porţiune de aproximativ 1 km se găsesc mai multe gropi“

Osemintele au fost descoperite de arheologii care efectuează săpături în baza unui contract FOTO: IPJ Dolj

Poliţia judeţului Dolj s-a sesizat duminică, 13 iunie 2021, după ce pe Internet au apărut fotografii cu oseminte şi informaţia că acestea ar fi fost găsite pe şantierul Drumului expres Craiova-Piteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Descoperirea nu este tocmai o surpriză pentru arheologii care desfăşoară în şantierul de pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti săpături în baza unui contract semnat cu constructorul drumului. Unele dintre oseminte ar fi fost chiar descoperite cu săptămâni în urmă.
 
În urma apariţiei pe Internet a unor imagini reprezentând oseminte, poliţiştii s-au sesizat şi au efectuat cercetări în zona indicată, respectiv localitatea Gherceşti din judeţul Dolj.
 
„În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat din oficiu ca urmare a unei postări pe o reţea de socializarea, cu privire la faptul că pe raza comunei Gherceşti, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite.
 
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuarii lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti,  fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii“, a transmis IPJ Dolj. 
În şantierul arheologic au fost făcute în ultimele săptămâni mai multe descoperiri, săpăturile fiind executate pe o suprafaţă destul de extinsă. 
 
„În situl arheologic pe o porţiune de aproximativ 1 km se gasesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia iar in unele gropi se găsesc oseminte.
 
Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază  contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres“, au mai precizat poliţiştii.
 
Vă recomandăm şi: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările