FOTO:Ţiganii din cartierul Faţa Luncii au arborat steagul României la poartă. Romii nu sunt de acord să fie aşezat pe faţada primăriilor din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc drapelul secuiesc

FOTO:Ţiganii din cartierul Faţa Luncii au arborat steagul României la poartă. Romii nu sunt de acord să fie aşezat pe faţada primăriilor din Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc drapelul secuiesc

Ţiganii au pus la poartă steagul României

Romii au protestat vizavi de nearborarea drapelului românesc în secuime. Peste 50 de familii din cartierul Faţa Luncii au pus astăzi la poartă tricolorul României.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Ţiganii din cartierul Faţa Luncii au declarat că se declară români şi sunt foarte mândri de drapelul României ''Ne-am pus steag la poartă. Vrem să dovedim că suntem patrioţi. Eu chiar dacă sunt de altă etnie mă consider tot român şi sunt mândru de asta'', a spus Ion Dimtrie.
 
Steagurile vor rămâne arborate la porţile romilor din cartierul Faţa Luncii timp de trei zile “Prin această acţiune, dorim să atragem atenţia întregii ţări, că noi, romii, ne considerăm români, iar drapelul acestei ţări, indiferent de zona în care ne aflăm, este unul singur, cel al României. În Constituţie la articolul 12 scrie că trebuie să respectăm simbolurile naţionale: drapelul, imnul şi Constituţia. Ne-a deranjat că alţi cetăţeni, din altă etnie, mai mică decât noi ca şi număr, au arborat alt steag decât cel naţional. Legea este pentru toţi românii, iar suntem mândri că suntem români.”, a declarat  Romeo Tiberiade, preşedintele Centrului de Resurse pentru Educaţie, Dezvoltare şi Incluziune Socială.
 
Scandalul a  pornit de la propunerea secretarului de stat al Ministerului de Externe maghiar, Nemeth Zsolt, ca primarii din Ungaria să arboreze steagul Ţinutului Secuiesc. Victor Ponta a declarat că gestul e o obrăznicie din partea vecinilor unguri.
 
Pe 18 ianuarie, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor,  le-a cerut primarilor din zona municipiilor Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc să arboreze pe faţada primăriilor drapelul secuiesc. „Am cerut acest lucru pentru că angajamentul faţă de Ţinutul Secuiesc este în inima noastră“, a explicat Tamas Sandor.
 
Pe internat a apărut o poză în care două siluete de oameni care se ţin de mână, fiecare fiind vopsit în steagurile României şi Ungariei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: