Este un an bun pentru grâu, dar agricultorii nu se bucură:„Dacă preţul nu creşte, mulţi fermieri vor intra în faliment”

Este un an bun pentru grâu, dar agricultorii nu se bucură:„Dacă preţul nu creşte, mulţi fermieri vor intra în faliment”

Producţia de grâun în judeţul Dolj a fost una bună, însă preţul nu este pe placul fermierilor

Fermierii din judeţul Dolj susţin că anul acesta producţia la grâu anul este una record. Unii agricultori au raportat şi 6000 de kilograme pe hectar.

Ştiri pe aceeaşi temă

În momentul de faţă în Dolj s-a recoltat peste 70% din suprfaţa cu grâu, iar femierii susţin că producşia este una bună. Din păcate recolta bogată a făcut ca preţul cerealelor a scăzut destul de mult. În momentul de faţă kilogramul de grâu se vinde şi cu 50 de bani. „Dacă în urmă cu o lună de zile primeam aproximativ 1 leu pe kilogramul de grâu, la momentul la care vorbim, preţul a scăzut atât de mult, încât unii angrosişti oferă 0,55 - 0,58 lei pe kilogram. Este inadmisibil aşa ceva. Dacă preţul nu va creşte în următoarea perioadă, mulţi fermieri vor intra în faliment”, a precizat Constantin Iancu, preşedinte Asociţia Producătorilor Agricoli din Dolj.
 
„Trebuie să scoatem investiţia”
 
Fermierii au mai declarat că sunt îngrijoraţi că preţul la grâu scade de la o zi la alta.„Trebuie să scoatem investiţia. Ce facem noi este o loterie. În momentul de faţă preţul grâului este foarte mic. Am decis să nu mai vând nimic în perioada următoare. Cred că aceaşi situaţie o să fie şi la floarea soarelui”, a spus un agricultor.
 
Cotaţia grâului este cu 21% mai mică faţă de acum doi ani, spun statisticile Ministerului Agriculturii. De altfel, cifrele publicate de Ministerul Agriculturii sunt prima confirmare oficială a scăderii accelerate a preţului grâului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: