Cum a fost prins un fost procuror criminalist acuzat de săvârşirea a 29 de infracţiuni. „Avea la el bani falşi“

Cum a fost prins un fost procuror criminalist acuzat de săvârşirea a 29 de infracţiuni. „Avea la el bani falşi“

Mihai Drăgoi, fost procuror criminalist FOTO / arhivă

Mihai Drăgoi, executorul judecătoresc din Craiova care a renunţat la haina de procuror în urmă cu 8 ani, a fost prins în judeţul Iaşi. Drăgoi fugise din ţară cu peste 1,7 milioane de euro, bani pe care-i luase de la mai mulţi clienţi cărora le promisese că le va achiziţiona imobile care erau în procedură de executare silită. Foştii colegi îl căutău de aproape 9 luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Drăgoi a fost prins în cursul zilei de miercuri în Iaşi în momentul în care încerca să facă anumite cumpărături cu bani falşi. "Avea la el bani falşi", au declarat surse din anchetă. Drăgoi a fost prins în urma unui flagrant coordonat de poliţiştii de la Crimă Organizată din Buzău şi Iaşi.

Mihai Drăgoi este un personaj cunoscut în lumea magistraturii. Ani la rând a fost purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În 2011, printr-un decret semnat de Traian Băsescu, a ieşit din magistratură. A fost avocat o scurtă perioadă de timp, apoi s-a înscris în Uniunea Executorilor Judecătoreşti. 

Afacerea fostului procuror a mers ca pe roate până în septembrie 2018, când a dispărut de la serviciu şi domiciliu. Angajaţii au găsit în dimineaţa zilei de 17 septembrie toate birourile răvăşite, iar din sertare dispăruseră toate documentele. Pe una dintre mese, angajaţii au găsit, în schimb, contractele lor de muncă încheiate începând cu data de 18 septembrie şi o procură din care reieşea că Mihai Drăgoi ar fi plecat în Grecia.
 
Ulterior, procurorii au început să primească plângeri din poartea clienţilor lui Drăgoi care spuneau că i-au dat executorului judecătoresc mii de euro avans pentru a putea achiziţiona imobile la un preţ avantajos, ce se aflau în procedura de executare silită. Procurorii au primit 32 de plângeri.
 
În urma cercetărilor, s-a stabilit că fostul procuror se face vinovat de săvârşirea a 29 de infracţiuni de înşelăciune, înşelăciune în formă continuată, delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri, abuz de încredere, abuz în serviciu şi fals în declaraţii în formă continuată, stabilindu-se o pagubă de 1,7 milioane de euro.
 
La sfârşitul lunii martie, foştii colegi ai lui Drăgoi au cerut magistraţilor de la Curtea de apel Craiova arestarea preventivă a acestuia, iar vineri, 29 martie, a fost emis pe numele său un mandat de arestare preventiv în lipsă. 

Drăgoi se află în acest moment în custodia poliţiştilor din Iaşi care-l audiază.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările