Unităţile de alimentaţie publică de pe litoral, verificate de ANSVSA. Amenzi de peste 300.000 de lei

Unităţile de alimentaţie publică de pe litoral, verificate de ANSVSA. Amenzi de peste 300.000 de lei

Litoral foto: Călin Gavrilaş

În numai o săptămână, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de peste 300.000 de lei. Cele mai multe abateri le-au găsit în restaurantele de pe litoral.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a se asigura că operatorii din industra alimentară respectă normele şi cerinţele de igienă alimentară, dar şi măsurile care se aplică pe durata prelungirii stării de alertă, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, inspectorii ANSVSA  au desfăşurat acţiuni de control, în săptămâna 26 iulie – 1 august, la 226 de unităţi de alimentaţie publică.
 
Concret, au fost controlate: 94 de restaurante, 29 de unităţi tip fast – food, 25 de magazine alimentare, 12 laboratoare de cofetărie/patiserie, 15 unităţi de tip bufet, 7 braserii, 12 baruri,  10 beach-baruri, 4 unităţi tip bistro, 2 snack-baruri, 3 rulote mobile fast – food, 2 supermarketuri, 3 gelaterii, 4 pizzerii, 2 unităţi fabricare şi comercializare produse congelate de patiserie, o cofetărie şi o autoutilitară.
 
Neregulile, constatate în urma acestor controale, au fost sancţionate prin aplicarea a 38 de amenzi contravenţionale în valoare de 348.600 de lei pentru deficienţe cu privire la:
 
  • manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
  • depozitarea neconformă a produselor alimentare;
  • condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie;
  • funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.
 
Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate restaurantelor (14 în valoare totală de 131.200 de lei), urmate de beach-baruri ( 5 în valoarea de 45.000 de lei), unităţi de tip fast-food (5 în valoare totală de 41.200 de lei), magazine alimentare (3 în valoare totală de 30.000 de lei), rulote de tip fast-fost (2 în valoare totală de 20.000 de lei), unităţi de tip bufet (2 în valoare totală de 20.000 de lei), pizzerii (2 în valoare totală de 20.000 de lei), unitate de tip bistro (1 în valoare totală de 10.000 de lei), bar (1 în valoare de 1.200 de lei), snack-bar (1 în valoare de 10.000 de lei), braserie (1 în valoare de 10.000 de lei) şi o unitate de fabricare produse congelate de patiserie (1 în valoare totală de 10.000 de lei).
 
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
 
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările