Tânăra cu Covid-19 căreia i s-a făcut rău pe plajă era din Suceava. Pensiunea unde stătea cu familia, controlată

Tânăra cu Covid-19 căreia i s-a făcut rău pe plajă era din Suceava. Pensiunea unde stătea cu familia, controlată

Tânăra care a fost luată luni de pe plaja din Eforie Nord, cu simptome de Covid-19, este într-adevăr bolnavă. Autorităţile au declanşat un control epidemiologic la pensiunea unde pacienta, din Suceava, era cazată cu familia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Constanţa a transmis informarea de presă întocmită de DSP privind cazul de la Eforie Nord.
 
„În cursul zilei de ieri, 18 august a.c., pe plaja din Eforie Nord, o femeie în vârstă de 28 de ani din Suceava a fost preluată de un echipaj SMURD. Aceasta a fost trasportată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa pentru testarea RT-PCR, ulterior aceasta fiind internată la Spitalul Municipal Medgidia, fiind suspect COVID-19. Astăzi, 19 august a.c., femeia a fost confirmată pozitiv“, arată DSP Constanţa. 
 
O echipă de inspectori sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică Constanţa a efectuat miercuri, 19 august, un control la pensiunea din Eforie Nord, unde familia tinerei este cazată.
 
„În urma acţiunii au fost constatate următoarele aspecte:
- într-un apartament cu două camere au fost cazate 5 persoane;
- familia a sosit în data de 16 august, s-a cazat la ora 15:00 şi avea rezervare până pe data de 21 august;
- din momentul cazării până în prezent, familia nu a apelat la serviciile pensiunii pentru servirea mesei. Conform declaraţiilor familiei, masa a fost servită în foişorul propriu al apartamentului, cu alimente achiziţionate din alte surse de alimentaţie publică;
- familia declară că nu a luat contact cu alte persoane;
- membrii familiei nu prezintă simptome, fapt pentru care s-a decis ca familia să plece spre Suceava cu autoturismul propriu şi respectând toate normele;
- administratorul pensiunii declară că a luat contact cu această familie timp de 5 minute, în spaţiu deschis, purtând mască;
- pensiunea este dotată cu produse de igienizare şi dispensere;
- la nivelul pensiunii nu se termometrizează persoanele cazate şi nici personalul angajat (1 persoană). Nu s-a putut face dovada instruirii persoanei responsabile cu operaţiunile de curăţenie a cursului de „Noţiuni Fundamentale de Igienă”, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională conform HG nr. 857/2011, Art. 5, în valoare de 1000 lei;
- pentru persoana angajată nu exista fişa de aptitudini semnată de medicul de medicina muncii, ci doar aviz de la medicul de familie, la angajare, în data de 19.06.2020“, a comunicat DSP.  
 
La recomandarea DSP Constanţa, după eliberarea apartamentului „se va efectua o dezinfecţie prin nebulizare, cu o firmă specializată, în toate încăperile tranzitate de familie, după care se vor dezinfecta riguros toate suprafeţele“.
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările