România, groapă de gunoi pentru alte ţări: 16 containere cu deşeuri au sosit în Portul Agigea

România, groapă de gunoi pentru alte ţări: 16 containere cu deşeuri au sosit în Portul Agigea

O parte din deşeurile sosite în port                                                FOTO: Poliţia de Frontieră

Autorităţile au descoperit joi, 20 februarie, 16 containere cu deşeuri sosite în Portul Constanţa Sud-Agigea. În acte, containerele conţineau altceva.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, a fost identificată o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti care efectua activităţi de import ilegal de deşeuri în România, ce erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind produse second hand.

Operaţiunea s-a desfăşurat joi, 20 februarie,sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea şi Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcţia Marea Britanie, în Portul Constanţa Sud Agigea.

„Astfel, s-a constatat că, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deşeuri inutilizabile”, transmite Poliţia de Frontieră.

Totodată, au fost desfăşurate activităţi specifice de către poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti la sediul şi trei puncte de lucru ale societăţii comerciale aflate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov.„În cauză, sunt cercetaţi doi cetăţeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani şi un cetăţean britanic, în vârstă de 34 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exportul sau importul de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Pe aceeaşi temă:

Euronews, despre problema managementului gunoiului: România, prostul Europei

Marinar ucrainean, căzut de pe o navă acostată în Portul Agigea. Medicii au declarat decesul

O barjă încărcată cu fosfat s-a scufundat în Portul Agigea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: