Radu Mazăre: „E un tâmpit, îi rup picioarele“. Remus Cernea: „Reacţia este exagerată“

Radu Mazăre: „E un tâmpit, îi rup picioarele“. Remus Cernea: „Reacţia este exagerată“

Remus Cernea, deputat de Constanţa, ameninţat de primarul Radu Mazăre FOTO Facebook

Parlamentarul de Constanţa care propune finanţarea Bisericii independent de bugetul de stat crede că liderul PSD Constanţa a fost dezinformat.

Deputatul USL Constanţa Remus Cernea s-a confruntat marţi, 9 aprilie, în direct cu doi susţinători ai Bisericii Ortodoxe: Mihai Petre – fost politician democrat şi Eugen Tănăsescu – preotul care conduce postul Radio Doborgea al Arhiepiscopiei Tomisului.

Invitat telefonic la emisiunea Radio Sky „Poveştile oraşului meu“ moderată de Lavinia Siclitaru, ateul Remus Cernea şi-a nuanţat punctul de vedere.

„Nu există o lege clară a finanţării a cultelor şi propunem împrumutarea modelului practicat de alte ţări europene, inclusiv Germania. Un procent de 2% din venituri poate fi dirijat de fiecare către ce culte doreşte. În acest fel, Biserica ar fi la adăpost de controlul politic, care poate dicta fondurile. În plus ar avea un venit stabil, predictibil, destul de consistent“, a explicat Cernea.

PSD Constanţa a emis luni seara o rezoluţie prin care i se cere parlamentarului să-şi ceară public scuze şi să retragă proiectul de lege.

Iar Radu Mazăre l-a făcut direct „tâmpit“, transmiţându-i că îi va „rupe picioarele“ dacă va mai veni la Constanţa fără să facă ceea ce i se cere.

Deputatul şi-a exprimat părerea că Radu Mazăre nu a fost informat suficient despre iniţiativa sa. „I s-au prezentat lucruri inexacte, presupun că aşa se explică reacţia exagerată de ieri“, a spus Remus Cernea.

„Rezoluţia nu are obiect. Nu are legătură cu ce am propus eu. Nu am nicio problemă să-i explic lui Radu Mazăre ce am vrut să spun“, a declarat Remus Cernea.

El a evitat să răspundă de ce nu a prezentat acest proiect în campania electorală: „Nu e relevant“. Cernea a admis că iniţiativa sa face parte din proiectul amplu de a separa Biserica de Stat, pentru a nu mai exista presiuni. „Va fi o dezbatere publică, la draft încă se lucrează“, a precizat deputatul de Constanţa.

Remus Cernea a afirmat că va fi vineri la Constanţa, la cabinetul său parlamentar de pe strada Cişmelei, pentru programul obişnuit de audienţe. 

Vă recomandăm

Remus Cernea, pus de PSD Constanţa să-şi ceară public scuze

El Comandante Unico. Radu Mazăre, reales lider al PSD Constanţa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: