Primul cadru medical răpus de coronavirus. O asistentă medicală din Constanţa a murit de Covid-19

Primul cadru medical răpus de coronavirus. O asistentă medicală din Constanţa a murit de Covid-19

Nina Dumbravă, asistenta medicală moartă de Covid-19, la Constanţa Sursa Facebook Sanitas Constanţa

Un al doilea caz de deces datorat de coronavirus a fost înregistrat la Constanţa. Este vorba de o femeie, care era asistentă medicală - primul cadru medical mort de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie în vârstă de 54 ani a murit la Constanţa, din cauza COVID-19. 
 
Nina Dumbravă (născută la 22 decembrie 1965, din Tulcea) era asistentă medicală, locuia în Cumpăna şi lucra la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la secţia de Anestezie Terapie Intensivă - Chirurgie Cardiovasculară. 
 
Femeia revenise în data de 13 martie, în ţară, din Turcia, unde fusese cu un grup de cadre medicale. A fost confirmată ca bolnavă de COVID-19 în 19 martie, în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Colegi de-ai săi din grup, din alte oraşe, au fost şi ei diagnosticaţi cu COVID-19. 
 
Nina Dumbravă avea „condiţii medicale pre-existente (obezitate morbidă) şi suferise bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni“ - după cum transmite Grupul de Comunicare Strategică. Ea a încetat din viaţă joi, 2 aprilie.
 
În 6 martie, Nina Dumbravă a postat ultimele sale fotografii pe Facebook, alături de soţ şi de nepoţi. 
 
Este decesul cu nr. 117 în România, în ziua de vineri, 3 aprilie. Constanţa are 117 cazuri confirmate de COVID-19, în statistica naţională pe judeţe. 
 
Ultima fotografie. Nina Dumbravă, 6 martie. Sursa Facebook ND
 
 
 
Acesta este al doilea caz de deces la Constanţa. Primul a fost cel cu numărul 32 la nivel naţional - un bărbat, în vârstă de 67 ani, din judeţul Constanţa, internat în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa din 25 martie, care a decedat în 28 martie. Avea comorbidităţi de hipertensiune arterială şi diabet zaharat. 
 
 
 
Statistica COVID-19 pe judeţele din România - 3 aprilie 2020 Sursa Facebook Ministerul Sănătăţii
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările