VIDEO Simptomele de COVID-19 pentru care trebuie să contactăm medicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţa cu paramedic echipat la Constanţa Sursa Primăria Constanţa
Ambulanţa cu paramedic echipat la Constanţa Sursa Primăria Constanţa

Medicii de la Infecţioase ne dau câteva sfaturi elementare pentru a evita împrăştierea coronavirusului şi îmbolnăvirea de COVID-19.

Medicii de Boli Infecţioase atrag atenţia că lipsa simptomelor nu înseamnă că nu am fost atinşi de coronavirus. „Există o perioadă în care suntem asimptomatici, purtători ai coronavirusului şi putem să îl transmitem mai departe, de aceea trebuie să stăm în casă“, spun aceştia.

Doctorii de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa subliniază cât este foarte important să ne luăm toate măsurile de siguranţă pentru a nu ne îmbolnăvi.

„Până când apar primele simptome nu prea avem cum să ne dăm seama că suntem infectaţi, dar când apar febra, tusea, durerile în gât, atunci trebuie să contactăm medicul de familie sau să apelăm, mai ales dacă este febră mare, Serviciul de Urgenţă care ne va direcţiona. Pe lângă febră, pot apărea şi dureri de muşchi, de cap şi dificultăţi de respiraţie“, explică dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Măsuri suplimentare de siguranţă trebuie luate şi când ne întoarcem acasă, de la cumpărături sau alte activităţi, şi trebuie să avem grijă la modul în care ne dezechipăm. 

„Pentru siguranţa noastră, ar fi bine să punem la uşă covoraşe îmbibate în clor, pentru a trece şi a ne şterge foarte bine înainte să intrăm în casă pentru că este posibil să aducem virusul pe încălţămintea noastră, dat fiind că ştim că rezistă foarte mult pe suprafeţe.

De asemenea, îmbrăcămintea trebuie să fie ţinută undeva în balcon la aerisit, asta dacă nu putem să o spălăm în fiecare zi.

Atenţie cum dăm măştile jos! Niciodată nu se prind de partea din faţă, ele trebuie să fie prinse de urechiuşe, în aşa fel în care să nu atingem partea care a fost expusă şi apoi, să le aruncăm. Mănuşile la fel, le scoatem invers, se întorc pe dos şi imediat se aruncă. Ne spălăm imediat pe mâini şi pe faţă cum intrăm în casă.

Când mergem la cumpărături, nu ştim câtă lume pune mâna pe produse în magazine şi dacă nu s-au respectat condiţiile de igienă acestea pot fi contaminate. De aceea ar fi bine să le ştergem cu şerveţele dezinfectante atunci când ajungem acasă“, arată dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. 

Sursa Primăria Constanţa

Pe aceeaşi temă: 

De ce este sănătatea cel mai bolnav domeniu din România. Cauzele enumerate de reprezentanţii pacienţilor

Cadru medical, infectat cu coronavirus, cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite