O mie de persoane au ajuns la Urgenţa din Constanţa. O treime au rămas internate în spital

O mie de persoane au ajuns la Urgenţa din Constanţa. O treime au rămas internate în spital

Sursa arhivă

O mie de persoane au fost, ca pacienţi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean COnstanţa în perioada minivacanţei de Paşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact 1.097 pacienţi au fost investigaţi de medicii din cadrul Unităţii Primiri Urgenţe Constanţa în perioada 30 aprilie - 4 mai 2021. 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa precizează că din totalul prezentărilor, pe COD VERDE au fost repartizaţi 850 pacienţi. 

Pacienţii al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienţii pentru care exista un risc de agravare rapidă au fost repartizaţi pe codurile ROŞU şi GALBEN (37 - Cod Roşu şi 177 - Cod Galben). Pe codurile ALBASTRU şi ALB au fost repartizaţi 18, respectiv 15 pacienţi.

În urma investigaţiilor de specialitate, dintre cele 1.097 persoane au fost spitalizate 315. Cele mai multe internări au fost în secţiile: Pediatrie (42), Neurologie (37) şi Cardiologie (29).

„Cele mai multe prezentări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Astfel, de luni, 3 mai, ora 8.00 şi până marţi, 4 mai, la ora 8.00, în Unitatea Primiri Urgenţe au ajuns 305 pacienţi. Dintre aceştia, 93 au fost internaţi“, detaliază Crina Kibedi, purtătoarea de cuvânt SCJU Constanţa.

Totodată, în ultimele 4 zile, la Spitalul Judeţean Constanţa s-au născut 23 copii. În prima zi de Paşte au fost înregistrate 4 naşteri (1 fetiţă, 3 băieţi), iar în cea de-a doua zi s-au născut 2 fetiţe şi 3 băieţi. 

Pe aceeaşi temă: 

Maraton de vaccinare la Spitalul Militar de Urgenţă din Constanţa. Vaccinul administrat este de la Pfizer 

Cluburile Loft şi Nuba din Mamaia, verificate de poliţie. Administratorii au fost amendaţi

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările