Noua miză a lui Nicuşor Constantinescu: viza de State expiră într-o săptămână

Noua miză a lui Nicuşor Constantinescu: viza de State expiră într-o săptămână

Nicuşor Constantinescu, pe patul de suferinţă Foto Arhivă personală

Viza lui Nicuşor Constantinescu, de şedere în Statele Unite ale Americii, expiră la data de 8 octombrie ac, conform ştampilei aplicate de autorităţile americane pe paşaportul demnitarului.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a intrat pe teritoriul SUA la 9 aprilie, pentru a urma tratamentul în cancerul de prostrată de care suferă.

Viza este valabilă 6 luni, astfel că la expirarea termenului, Constantinescu trebuie să se întoarcă în ţară, dacă nu cere şi nu obţine prelungirea şederii în State. El deţine o viză de tip B2, turistică - nu în regim de urgenţă pentru scop medical - ce include şi vizita în vederea efectuării unui tratament medical.

Avocatul Marius Mocanu a declarat că nu deţine informaţii despre statutul clientului său. „Nu pot să vă confirm, nu cunosc aceste aspecte“, s-a mărginit el să spună.

Nicuşor Constantinescu este actualmente pacientul unui medic român stabilit la New York, dr. Şerban Ion Cocioba. Într-un interviu televizat, acordat din clinica unde merge pentru supraveghere medicală, Constantinescu a declarat că vrea să ceară prelungirea vizei, pentru rezolvarea problemelor medicale.

Aceasta înseamnă că el va lipsi din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, ce au loc la 2 noiembrie. Nicuşor Constantinescu era cel care se ocupa de mobilizarea electoratului PSD Constanţa la scrutinuri, astfel că Victor Ponta va avea un om mai puţin la coordonare în teritoriu, care să-i aducă voturi din mediul rural. Constanţa este judeţul care a adus PSD cel mai bun scor electoral la ultimele alegeri.

Totuşi, dacă scapă de infecţia căpătată la clinica John Hopkins din Baltimore, unde a fost internat iniţial, Nicuşor Constantinescu afirmă că va reveni în România. „În maximum două săptămâni sunt dispus să renunţ la tratament, pe riscul şi pe răspunderea mea, să mă urc în avion şi să vin, să arăt celor care spun că nu sunt bolnav şi să le spun: «Haideţi la proces!»“ 

Vă mai recomandăm

Victor Ponta: Nicuşor Constantinescu nu se ascunde de Justiţie

Motivarea arestării baronului Nicuşor Constantinescu: nu a adus documente medicale credibile care să arate că e în stare gravă

UPDATE Nicuşor Constantinescu rămâne cu mandatul de arestare preventivă. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă

Dr. Şerban Ion Cocioba, medicul din SUA care semnează pentru Nicuşor Constantinescu, are cazier pentru mită

Scrisorile medicale în apărarea lui Nicuşor Constantinescu au fost depuse la instanţă

Noi scrisori medicale pentru Nicuşor Constantinescu. Doctorii semnează în apărarea sa

Apărarea lui Nicuşor Constantinescu arată documentele medicale originale: „Nu poate fi transportat în România“

Nicuşor Constantinescu, pe patul de suferinţă din SUA. Imaginile au fost făcute publice de Marian Oprişan

Radu Mazăre: „Cristian Zgabercea i-a schimbat plosca şi pamperşii lui Nicuşor Constantinescu“

Instanţă: „Semnătura specialistului din scrisoarea medicală trimisă de Nicuşor Constantinescu diferă izbitor de cea existentă pe alte documente”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările