Mai multe şcoli din judeţul Constanţa trec pe scenariul roşu. Cinci elevi de la un liceu, confirmaţi cu COVID-19

Mai multe şcoli din judeţul Constanţa trec pe scenariul roşu. Cinci elevi de la un liceu, confirmaţi cu COVID-19

Liceul Ovidius - foto arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat modificarea scenariilor de funcţionare în 16 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe unităţi de învăţământ din judeţ vor trece din scenariul 2, în scenariul 3 (şcoală online), până pe data de 12 octombrie. Acestea sunt:

- Şcoala Gimnazială nr. 37 Constanţa, unde au fost confirmate 4 cazuri COVID-19 (trei în rândul cadrelor didactice şi un elev),

- Liceul Teoretic Murfatlar, unde au fost confirmate 5 cazuri COVID-19 în rândul elevilor,

- Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor,

- Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa (o clasă a IX-a), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor.

- Aceeaşi măsură se va aplica, dar până pe 09 octombrie a.c., pentru Şcoala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (o clasă a VI-a), în urma confirmării unui caz COVID-19 în rândul elevilor.

De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 2, până pe data de 12 octombrie a.c., în cazul următoarelor:

- Şcoala Gimnazială nr. 1 Fântânele,

- Grădiniţa cu Program Normal Fântânele,

- Şcoala Gimnazială nr. 1 Limanu,

- Şcoala Gimnazială nr. 2 2 Mai,

- Grădiniţa cu Program Normal Limanu 

- Grădiniţa cu Program Normal „Fraţii Grimm” 2 Mai.

Măsura a fost luată ca urmare a ratei incidenţei cumulate între 1-3/1.000 locuitori.

Pe de altă parte, începând cu data de 30 septembrie a.c., Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa va trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei prin care scenariul 3 a fost aprobat în CJSU.

Alte trei unităţi de învăţământ – Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa (grupa mare), Şcoala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă şi Grădiniţa cu Program Normal Cuza Vodă – vor trece, începând de pe data de 30 septembrie a.c., din scenariul 3, în scenariul 1, motivul fiind expirarea perioadei în care scenariul 3 a fost activat în CJSU.

Totodată, Şcoala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanţa va trece din scenariu 2, în scenariul 1, după ce au fost asigurate condiţiile de învăţământ „faţă în faţă”.

În urma aprobării hotărârii nr. 30 a CJSU Constanţa, au mai fost luate şi alte măsuri care vor intra în vigoare de mâine, 30 septembrie a.c.

Citeşte şi:

Primii pacienţi suspecţi de COVID-19, internaţi în Spitalul Militar Modular Constanţa

Ce fac contracandidaţii lui Vergil Chiţac la Primăria Constanţa. Stelian Ion merge prin cartier, Decebal Făgădău tace VIDEO 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările