Incertitudini privind sezonul estival. „Dacă se infectează mai mulţi turişti, cine răspunde? Nu ştim cum deschidem hotelurile”

Incertitudini privind sezonul estival. „Dacă se infectează mai mulţi turişti, cine răspunde? Nu ştim cum deschidem hotelurile”

Hotelierii se gândesc cum să deschidă în siguranţă spaţiile de cazare

Reprezentanţii mai multor organizaţii din turism s-au întâlnit marţi, 5 mai, cu prefectul judeţul Constanţa. Discuţiile s-au purtat pe marginea lipsei reglementărilor cu privire la activitatea turistică în această perioadă de criză.

Ştiri pe aceeaşi temă

La întâlnirea organizată de Prefectura Constanţa au participat, printre alţii, Mohammad Murad şi Nicolae Bucovală (FPTR), Anca Nedea - director Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa,Corina Martin - preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.

„Toţi colegii mei au exprimat semne de îngrijorare faţă de faptul că nu sunt adoptate reglementări în acest moment, nici pentru modul în care vor funcţiona hotelurile, nici pentru modul în care se pot deschide unităţile de alimentaţie publică, aşa cum noi, industria cerem”, spune Corina Martin.

Nici activitatea de pe plajă nu este până acum reglementată în noile condiţii impuse de pandemia de COVID-19. Mai mult, Corina Martin atrage atenţia că primăriile de pe litoral sunt afectate deoarece în bugetele acestora se regăsesc taxele plătite de operatorii din turism. „Sunt milioane pe care le plătesc hotelierii de pe litoral, iar aceste sume ajung la bugetele locale”.

Prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu, spune că turismul trebuie şi va fi sprijinit, iar în zilele următoare va primi propuneri concrete de la cei care au participat la şedinţa de marţi, propuneri pe care le va direcţiona către ministerele de resort, inclusiv Ministerul Sănătăţii.

„Am discutat despre posibilitatea de a testa turiştii care ajung în localităţile turistice, despre acordarea unor facilităţi fiscale operatorilor din domeniu şi multe altele. Consider că este important să avem astfel de întâlniri, pentru că, pe lângă lupta împotriva COVID-19, trebuie să găsim soluţii pentru economia locală. Iar economia locală depinde, într-o măsură importantă, de turism”, spune prefectul.

O altă incertitudine a operatorilor din turism constă în faptul că nu ştiu cum se vor deschide hotelurile pe litoral. „Nu ştim în acest moment cum deschidem hotelurile, cum funcţionăm. Dacă apare un caz într-un hotel şi se produce de aici o infectare a mai multor persoane, nu ştim cine răspunde. Nici un hotelier, nici un proprietar de restaurant nu vrea să răspundă penal pentru o situaţie care acum nu este gestionată de stat”, mai spune Corina Martin.

Pe aceeaşi temă:

Lacul natural transformat în groapă de gunoi. Zona este vizitată de turiştii care vin pe litoral

FOTO Cum arată staţiunea Mamaia în izolare: parcări ale cluburilor de fiţe păzite de forţele de ordine şi plaje pustii

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările