Fregata „Regina Maria” participă la a treia misiune NATO în acest an

Fregata „Regina Maria” participă la a treia misiune NATO în acest an

Fregata Regina Maria FOTO Forţele Navale

Fregata „Regina Maria” va desfăşura misiuni de asigurare a securităţii aliate, în Marea Mediterana, în perioada 27 octombrie - 30 noiembrie.

Nava militară românească are la bord un echipaj alcătuit din 240 de militari, un elicopter IAR Puma Naval şi un detaşament de scafandri de luptă de incursiune la bord. Fregata va pleca sâmbătă, 23 octombrie, din portul militar Constanţa spre Mediterana, pentru a se intra în gruparea SNMG-2 şi pentru a executa misiuni de supraveghere a traficului naval şi de descurajare a unor potenţiale ameninţări asupra statelor Alianţei din bazinul mediteraneean.
 
Totodată, fregata „Regina Maria” va participa şi la exerciţiile multinaţionale „Dogu Akdeniz 21”, organizat de Forţele Navale ale Turciei, şi „NIRIIS 21”, condus de Forţele Navale ale Greciei.
 
Fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forţe pus la dispoziţia NATO de Armata României. Anul acesta nava se află la cea de-a treia integrare în gruparea navală NATO SNMG-2, iar în luna septembrie a deţinut comanda grupării navale a Operaţiei NATO „Sea Guardian”.
 
Descurajarea şi apărarea colectivă constituie nucleul central al Alianţei Nord-Atlantice, susţinut de Articolul 5 al Tratatului de la Washington şi de o legătură transatlantică durabilă. Forţele Navale Române contribuie la susţinerea unei abordări aliate de tip 360 de grade, privind apărarea colectivă, gestionarea crizelor şi securitatea prin cooperare, fiind în măsură să furnizeze Alianţei personal specializat şi capabilităţi necesare pentru creşterea rezilienţei şi a capacităţii NATO de răspuns la orice tip de ameninţare.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările