Exerciţii româno-bulgaro-americane în Marea Neagră. Ţara noastră a fost reprezentată de fregata Mărăşeşti

Exerciţii româno-bulgaro-americane în Marea Neagră. Ţara noastră a fost reprezentată de fregata Mărăşeşti

Imagini din timpul exerciţiilor navale FOTO Forţele Navale

Fregata „Mărăşeşti” a acostat sâmbătă, 15 mai, în portul militar Constanţa, după ce a participat la Exerciţiul „Tomis 21” şi la o serie de antrenamente comune cu marinari din Bulgaria şi SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 10-15 mai, echipajul fregatei „Mărăşeşti” a executat, împreună cu echipajele altor cinci nave militare româneşti, trageri cu sistemele de artilerie de la bord, în care au fost utilizate sute de unităţi de muniţie, iar la finalul săptămânii nava a desfăşurat o serie de exerciţii comune împreună cu corveta bulgărească BGN „Bodri” şi nava de patrulare americană USCG „Hamilton”, conform unui comunicat de presă al Forţelor Navale. 
 
Marinarii de la bordul celor trei nave partenere au exersat proceduri operaţionale NATO de monitorizare a traficului maritim, de interogare nave suspecte şi de inserţie aeriană a unor echipe de inspecţie şi control, în cadrul cărora a fost utilizat elicopterul navei americane. 
 
Activităţile de instruire comune desfăşurate pe mare se înscriu în sfera parteneriatului strategic româno-american şi consolidează interoperabilitatea aliată pentru asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre. 
 
Nava de patrulare americană USCG „Hamilton” a desfăşurat, în ultimele trei săptămâni, misiuni de monitorizare a situaţiei din spaţiul pontic şi a executat antrenamente comune, pe mare, atât cu nave militare aliate din Bulgaria şi România, cât şi cu nave partenere din Georgia şi Ucraina.
 

Rusia a blocat o treime din Marea Neagră. Ce arsenal aduc, în replică, aliaţii în zonă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările