Câţi bani scoate din portofel o familie pentru o zi de plajă pe şezlong la Marea Neagră. Zona bună costă pe măsură

Câţi bani scoate din portofel o familie pentru o zi de plajă pe şezlong la Marea Neagră. Zona bună costă pe măsură

Sezlongurile trebuie să fie aşezate la 5 metri distanţă de apă

Suntem în luna iulie, iar turiştii au ajuns pe litoral în număr destul de mare. Şi preţurile de pe plaje sunt pe măsură. Astfel, în funcţie de zona unde stă la soare, o familie trebuie să aibă un buget asigurat pentru şezlonguri.

Turiştii pot opta pentru a face plajă pe şezlong, la umbră, sau pe prosop, legea prevede în acest sens o zonă destinată cearceafurilor de 30% din suprafaţa unei porţiuni de plajă.

Dacă o familie formată din 4 persoane alege varianta şezlongurilor, atunci trebuie să ştie că preţurile pentru închirierea lor diferă în funcţie de staţiune şi de zona de plajă.

De exemplu, în Mamaia, staţiunea cea mai aglomerată atât la final de săptămână, cât şi în restul zilelor, preţurile pleacă de la 20-25 de lei pentru un şezlong. Aşadar, aproximativ 100 de lei pe zi/familie se duc doar pentru acest lucru.

Tot Mamaia, este locul unde se întâlnesc plaje exclusiviste (zona Mamaia Nord sau zona Cazino) unde un şezlong pleacă de la 40-50 de lei pe zi (70 de lei în weekend), iar un baldachin se închiriază începând cu 60 de lei şi poate ajunge chiar la 100 de lei în weekend.

Tot în zona de Nord a staţiunii Mamaia (zona Iaki - Golden Tulip) sunt plaje unde trebuie să achiţi 30 de lei pentru un şezlong, indiferent de ziua săptămânii.

Plajele din oraşul Constanţa au preţuri mai accesibile: 20-25 de lei pe zi pentru un şezlong. În sudul litoralului, un şezlong se închiriază pe zi cu preţuri începând de la 20 de lei. Mai scumpe sunt şezlongurile din anumite zone ale staţiunii Eforie Nord, unde preţurile ajung la 30 de lei pe zi.


                                                                   Plaja Modern, Constanţa

Cu cât ne vom apropia de luna august, iar plajele vor deveni aglomerate, operatorii vor mări puţin şi preţurile, astfel că în week-end nu vom mai găsi şezlonguri sub 30-35 de lei pe zi/persoană, ceea ce face ca o familie să scoată din buzunar 140 de lei doar pentru un loc pe plajă.

                                     Plaja Waves - Mamaia sursa: Aurelian Marin

Pe aceeaşi temă:

„Surprizele“ litoralului românesc: „N-am întâlnit aşa ceva până ieri. Şi avem mulţi ani de mare“

Compania TAROM introduce zboruri directe Iaşi-Constanţa

 

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: