Ziua Porţilor Deschise în apropierea capitalei statului dac Sarmisegetusa Regia

Ziua Porţilor Deschise în apropierea capitalei statului dac Sarmisegetusa Regia

Sarmisegetusa Regia (foto wikipedia)

Curioşii şi pasionaţii de istorie pot merge duminică, 16 septembrie, între orele 10.00 şi 18.00, în vizite la monumentele din fosta capitală a dacilor, la Sarmisegetusa Regia, la săpăturile arheologice din Munţii Orăştiei, prezentarea unor reconstituiri 3D ale unor vestigii descoperite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca anunţă că duminică, 16 septembrie, la Grădiştea de Munte, judeţul Hunedoara, în zona obiectivelor arheologice cuprinse în perimetrul fostei capitale a statului dac de la Sarmizegetusa Regia, se organizează Ziua Porţilor Deschise. Manifestarea nu este, potrivit purtătorului de cuvânt al Muzeului de Istorie al Transilvaniei, la prima ediţie.

„Scopul principal al acestei acţiuni este promovarea în rândul turiştilor a monumentelor antice aflate în zonă, precum şi a activităţilor de cercetare arheologică desfăşurate în acest sit de către specialişti. (...) Dintre activităţile propuse, menţionăm efectuarea de ghidaje specializate la monumentele din cetate şi zona sacră, vizitarea unei săpături ce se află în desfăşurare, explicarea contextelor arheologice, a metodelor de cercetare, interpretarea descoperirilor arheologice, precum şi prezentarea unor reconstituiri în format 3D ce privesc unele obiective şi artefacte descoperite" afirmă istoricul Gheorghe Petrov de la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Ziua Porţilor Deschise este organizată de către Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei în colaborare cu cercetătorii de pe şantierul arheologic Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei şi Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina. 

Se va organiza şi un punct de informare de unde curioşii vor putea afla mai multe, din materiale promoţionale şi pliante, despre Parcul Naţional Grădiştea Muncelului - Cioclovina.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările