VIDEO Cele mai ciudate mâncăruri din lume. Supa din cuiburi de drepnele, delicatesă într-un restaurant de lux

VIDEO Cele mai ciudate mâncăruri din lume. Supa din cuiburi de drepnele, delicatesă într-un restaurant de lux

Kale Pache este o supă populară în restaurantele din Iran FOTO: Iran Times

Insecte respingătoare, ouă clocite sau cuiburi de păsări, toate acestea şi multe altele sunt considerate delicatese în alte culturi, chiar dacă nouă, europenilor, ne-ar putea provoca cel mult greaţă.

Una dintre cele mai ciudate mâncăruri din lume se prepară în Iran şi se numeşte Kale Pache. Aceasa se prepară din copite şi cap de oaie. Creierul şi ochii animalului sunt condimentate cu lămâie şi scorţişoară, iar apoi se fierb într-o supă despre care urmaşii perşilor spun că este foarte delicioasă şi o consumă de regulă la micul dejun.
 
 
O altă supă este una dintre cele mai scumpe mâncăruri din Asia. Supa din cuib de drepnele este la mare preţ din Japonia până în Thailanda, iar preţul nu este deloc neglijabil. Un singur castron ajunge la câteva sute de dolari în resturantele de lux, iar cererea este din ce în ce mai mare.
 
Cuiburile sunt construite din saliva păsărilor, alături de frunze şi crengi. Oamenii din comunităţile mai sărace din ţări ca Thailanda riscă enorm în încercarea de a lua aceste cuiburi construite de obicei pe stânci înalte, în timp ce alţii, mai întreprinzători, au amenajat locuri speciale în care păsările îşi construiesc cuiburile, iar după ce acestea îşi cresc puii le iau şi le vând cu preţuri cuprinse între 50 şi 100 de dolari. 
 
Puţini europeni au auzit de Kopi Luwak, iar şi mai puţini au consumat-o. Kopi Luwak este o cafea obţinută din boabele care au fost ingerate de un animal, civeta de palmier, iar ulterior expulzate prin excremente. 
Excrementele civetei sunt recoltate, apoi spălate cu grijă şi prăjite uşor pentru a nu distruge aroma complexă pe care au dobândit-o în urma procesului de digestie din tubul digestiv al animalului.
 
 
 
„Recolta” de Kopi Luwak le aduce bani fermierilor indonezieni. FOTO: wikipedia.org
 
Această cafea se găseşte din Indonezia până în Sumatra, Filipine şi chiar India şi Vietnam, aceste ţări fiind principalele exportatoare de Kopi Luwak. Considerată o cafea de lux, Kopi Luwak se vinde cu preţuri care pot depăşi 500 de dolari pentru un kilogram în ţări ca Statele Unite şi Japonia. 
 
Şi tot în Asia, dar în China, sau mai precis în sudul acestei ţări imense, la mare preţ sunt şobolanii de trestie. Bucătarii chinezi spun că rozătoarele au o carne incredibil de gustoasa, mai ales dacă este tăiată în feliuţe mici şi subţiri şi uscată printr-o tehnică specială, alături de tot felul de mirodenii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: