Exproprieri pentru Autostrada Transilvania – 0,46 de bani pe metrul pătrat. Ce spune prefectul

Exproprieri pentru Autostrada Transilvania – 0,46 de bani pe metrul pătrat. Ce spune prefectul

Se continuă lucrările la tronsonul

Clujenii din Gilău, localitate pe unde va trece un tronson al Autostrăzii Transilvania, au primit între 0,13 bani şi 0,46 de bani pe metrul pătrat de teren expropriat. Sesizat de mai mulţi cetăţeni nemulţumiţi, Gheorghe Vuşcan, le transmite: „am primit asigurări că Legea se respectă”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a avut în cursul zilei de astăzi, 6 august 2014, o întâlnire de lucru cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan, pe tema lucrărilor de la autostrada Transilvania pe tronsonul Gilău – Nădăşel. „Deoarece zilele trecute au fost o serie de sesizări ale cetăţenilor din zona Gilău care sunt nemulţumiţi de preţul primit pentru terenul pe care urmează să fie construită autostrada, prefectul Vuşcan a vrut să verifice dacă exproprierile au respectat toate procedurile legale, inclusiv cele legate de preţul mediu din grilele notariale pentru teren arabil şi fâneţe. Astfel, prefectul a primit asigurări că Legea exproprierilor în interes public a fost respectată şi toate terenurile care sunt pe coridorul lucării au fost evaluate în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat transmis presei. 
 
0,13 bani metrul pătrat de teren
 
În luna aprilie, s-au demarat lucrările la tronsonul Gilău-Nădăşel al Autostrăzii. Guvernul a aprobat pe 25 aprilie exproprierea terenurilor necesare continuării lucrărilor la secţiunea 3 A a Autostrăzii Transilvania. În acest scop a fost alocată suma de 658.000 de lei, pentru  exproprierea a circa 870.000 de metri pătraţi, de pe teritoriul localităţilor Gilău şi Gârbău, judeţul Cluj. Proprietarii din zonă sunt nemulţumiţi pentru că au primit sume între 0,13 bani şi 0,46 de bani pentru un metru pătrat de teren.  
 
Citeşte şi
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările