Cum a fost „pedepsit“ liberalul care a umplut Clujul cu pliante false în numele USR. „Cei împinşi să facă mizerii sunt recompensaţi“

Cum a fost „pedepsit“ liberalul care a umplut Clujul cu pliante false în numele USR. „Cei împinşi să facă mizerii sunt recompensaţi“

Cristian Ciută (încercuit) a dispărut un timp din viaţa politică, dar a revenit acum pe cai mari

Fost şef al Tineretului Naţional Liberal, organizaţia Cluj, Cristian Ciută a fost surprins anul trecut, în luna aprilie, în timp ce distribuia pliante cu sigla USR Plus, care conţineau mesaje aberante. Şefii USR Cluj au reacţionat, iar senatorul Mihai Goţiu a anunţat că alianţa îşi va căuta dreptatea în justiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La presiunea USR Plus şi a opiniei publice, conducerea PNL a anunţat că Ciută a fost demis din fruntea TNL. Liberalii au afirmat că nu au nicio implicare şi că fostul şef al TNL a acţionat pe cont propriu. Aceeaşi soartă a avut-o şi „asistentul” său, Alex Piticar, după ce imaginile cu cei doi tineri liberali distribuind plainte false au au fost ajuns în spaţiul public.

„Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost dezbătută şi asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal”, au informat oficial reprezentanţii liberalilor.

Mesaje revoltătoare „din partea” USR

Mai mulţi cetăţeni din Cluj au semnalat faptul că au găsit în cutiile poştale pliante purtând sigla alianţei USR Plus. Pliantele conţineau mesaje aberante. Cu titlu: „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”, unul dintre pliante conţinea următorul mesaj: „Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”. 

Mesajul a fost „semnat” ca fiind din partea Ramonei Popescu, activist USR Plus, însă colegii ei au afirmat că a fost fabricat în „laboratoarele” şi trimis din altă parte cu scopul de a lovi în alianţă. Un alt mesaj atribuit în mod fals USR vorbea despre „desfiinţarea proprietăţilor şi a graniţelor”.
 
Alianţa USR Plus a reacţionat imediat, iar cei doi tineri liberali au fost surprinşi şi filmaţi chiar când distribuiau pliantele false. A rezultat un scandal enorm, la capătul căruia cei doi au fost daţi afară din TNL. 
 
Senatorul USR Mihai Goţiu consideră totuşi că acţiunea liberalilor nu a fost una izolată şi a afirmat că cei doi lideri TNL Cluj ar fi doar ţapi ispăşitori. „Pentru mine nu e neapărat o surpriză. Din punctul meu de vedere e o acţiune disperată, sondajele arătau pe Cluj că USR-PLUS e mult peste PNL şi probabil că nişte minţi „luminate” de la ei s-au gândit că trebuie făcut orice ca să reducă decalajul. Înţeleg că ăsta e mesajul PNL pentru alegători, că fac orice pentru putere. Cum să dai ţara pe mâna unor astfel de oameni? Am văzut comunicatul TNL, nu e suficient. E vorba de o acţiune de cel puţin două săptămâni, timp în care ei au răspândit pliante, nicidecum de un caz izolat. Pentru asta au avut nevoie de fonduri, de oameni pentru distribuirea flyerelor, cine a plătit tot? Aştept o reacţie din partea liderilor naţionali. Să iasă în faţă Orban, Rareş Bogdan, Buda. Să iasă şi să clarifice ei acest aspect şi să-şi asume o declaraţie, fie ea şi mincinoasă, dar să fie cu subiect şi predicat”, a spus senatorul USR, care i-a ameninţat pe liberali cu tribunalul. 
 

Ciută, răsplătit cu un post călduţ în CJ

 

Doar că, deşi a trecut de atunci aproape un an şi jumătate, cazul nu a mai ajuns niciodată la Poliţie, iar pe masa judecătorilor nici atât. În schimb, între timp, PNL şi USL s-au apropiat, iar în unele localităţi au ajuns chiar să aibă candidaţi comuni la viitoarele alegeri locale, aşa cum este cazul Bucureştiului. În schimb, în Parlament şi în alte oraşe importante, reprezentanţii celor două partide s-au atacat în repetate rânduri.
 
Şi pentru că scandalul de la Cluj pare să fi fost dat defintiv uitării, liberalii l-au recuperat pe Cristian Ciută, după ce acesta a dispărut, pentru câteva luni, timp în care s-a ţinut aparent departe de viaţa politică. Mai mult, Ciută apare pe actuala listă de candidaţi la Consiliul Judeţean Cluj,din partea PNL, pe locul 13, o poziţie eligibilă, dacă se ţine cont de faptul că liberalii au dominat întotdeauna Clujul. 
 
Decizia liberalilor a fost taxată de reprezentanţii USR Plus, însă doar la nivel local. „Din păcate, nu este o surpriză pentru noi, deoarece acesta este genul de politică care s-a făcut până acum. Cei care au fost împinşi în faţă să facă anumite mizerii sunt apoi recompensaţi, fie cu diverse funcţii şi sinecuri în instituţii din subordinea administraţiei publice, fie cu locuri pe listele de consilieri”, a reacţionat Cătălin Sălăgean, care va candida din partea USR la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările