ZOO Călăraşi, înfrumuseţată de liceenii de la Arte Vizuale şi Pedagogie

ZOO Călăraşi, înfrumuseţată de liceenii de la Arte Vizuale şi Pedagogie

Desene pe pereţi, realizate de elevi de la Liceul Pedagogic Ştefan Bănulescu FOTO Facebook/Complex de Agrement ZOO Călăraşi

Desene pe asfalt, graffiti şi pictură pe pereţi sunt doar câteva dintre ideile puse în practică la Grădina Zoologică din Călăraşi de un grup de elevi şi două cadre didactice.

Liceul Pedagogic ”Ştefan Bănulescu“ din Călăraşi a ales Grădina Zoologică pentru a face parte din povestea lor. Aşa a luat naştere proiectul ”Poveste la Zoo”, în parteneriat cu Primăria Călăraşi. Consilier educativ la nivelul liceului şi coordonatori de proiect sunt Irina Bîrjoveanu şi Filofteia Radu.
 
"Le-am intrebat pe cele două coordonatoare: ”De ce aţi ales Zoo?” Răspunsul ne-a bucurat din inimă: ”Am văzut ZOO ca fiind un punct de atracţie important, inima oraşului nostru, cartea de vizită a orasului”. Zece voluntari au muncit trup şi suflet în acest proiect alături de cele două coordonatoare. Tinerii sunt de la Profil Arte Vizuale şi Profil Pedagogic: Ene Marina, Bianca Gârbaş, Georgeta Băjenaru, Roberta Vîlsan, Nedelcu Alejandra, Mihaela Câmpureanu, Robert Croitoru, Marin Spătar, Miruna Stoian şi Gabriela Andrei", au anunţat reprezentanţii complexiului de agrement. 
 
Proiectul se desfăşoară pe două etape: prima parte a fost realizată în zona padocului hipopotamului şi peretele de la acvariu, precum şi în cuşca tigrilor. A doua parte se desfăşoară timp de trei zile: desene pe asfalt şi graffiti.

"Intenţia lor este să îşi pună amprenta aici, să dezvolte pentru copii numeroase activităţi şi să se implice activ în comunitatea călărăşeană.  Aceasta va fi o colaborare de lungă durată! Vă mulţumim că ne-aţi ales!", au transmis reprezentanţii ZOO Călăraşi.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările