Prevenire. Copiii, instruiţi de poliţişti cum să aibă grijă de propria siguranţă

Prevenire. Copiii, instruiţi de poliţişti cum să aibă grijă de propria siguranţă

Copiii au participat la discuţii interactive FOTO Adevărul

Poliţiştii la la Compartimentul Prevenire s-au întâlnit cu micuţii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă, la o lecţie intensivă despre siguranţă. Cei mici au învăţat cum trebuie să aibă grijă de ei şi de bunurile familiei atunci când sunt singuri acasă, cum să reacţioneze atunci când cineva străin sună la uşă, cum să circule corect sau care sunt obiectele ce pot deveni periculoase.


Prin activităţi interactive, discuţii, filme, elevii şi-au însuşit noţiuni elementare despre siguranţa lor şi a celor din jur. Informaţiile despre siguranţa lor au fost realizate prin joc şi prin exemple adaptate în funcţie de vârsta elevilor, acest lucru contribuind eficient la pregătirea pas cu pas a celor mici, susţin poliţiştii.
Programul „Şcoala siguranţei Tedi”  furnizează informaţii care se pliază pe modul de a fi şi de a învăţa al copilului, iar activităţile sunt concepute pentru predarea informaţiilor despre siguranţă respectând nevoia copilului de a învăţa prin joc.
 

Vă recomandăm şi:

Prevenire. Copiii din Ulmu, instruiţi de poliţişti cum să evite conflictele

Campanie de prevenire a violenţei. Poliţiştii îi învaţă pe săteni cum să-şi verse furia: să dea cu sapa în curte, în loc să-şi bată nevasta

Educaţie. Pentru prevenirea delincvenţei juvenile, poliţiştii i-au invitat pe tineri la film

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: