IGPR: Peste 600 de persoane, depistate de poliţişti în urma cooperării cu partenerii din statele Schengen

IGPR: Peste 600 de persoane, depistate de poliţişti în urma cooperării cu partenerii din statele Schengen

Poliţia a capturat sute de persoane FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 662 de persoane, 72 de autovehicule şi 35 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În perioada 18 - 25 octombrie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 366 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 45 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 98 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 21 de documente şi au fost găsite  64 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
24 de persoane, urmărite în baza unor mandate de arestare
 
Totodată, 296 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 15 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 15 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 8 autovehicule şi 14 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: