Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unor persoane care s-au întors din Italia

Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unor persoane care s-au întors din Italia

În România au fost confirmate 17 cazuri de infecţie cu COVID-19 FOTO Shutterstock

Două dosare penale au fost întocmite pe numele unor persoane din Călăraşi care s-au întors din Italia şi au declarat în fals că vin dintr-o zonă neafectată epidemiologic, fiind întrunită infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, a anunţat marţi, şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În toate aceste cazuri, poliţiştii i-au anunţat pe specialiştii Direcţiilor de Sănătate Publică. În prezent, în judeţul Călăraşi nu a fost confirmată nicio îmbolnăvire cu COVID-19. Pe teritoriul României sunt 52 de persoane în carantină instituţionalizată, pentru care se efectuează verificări ca să se depisteze dacă au contractat virusul COVID-19 (coronavirus), alte 11.235 de persoane aflându-se în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală, informează marţi Grupul de Comunicare StrategicăPână acum, la nivel naţional au fost confirmate 17 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre aceştia, 5 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi..
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: