Continuă modernizarea străzii Griviţa. Ce lucrări mai sunt de realizat VIDEO

Continuă modernizarea străzii Griviţa. Ce lucrări mai sunt de realizat VIDEO

Continuă lucrările de modernizare la Călăraşi FOTO Adevărul

Strada Griviţa din municipiul Călăraşi se află în reabilitare, atât din punct de vedere al infrastructurii rutiere, cât şi din punct de vedere al infrastructurii de reţele de energie electrică şi date, prin trecerea lor în subteran.

Ştiri pe aceeaşi temă

Infrastructura de apă şi canalizare a fost deja modernizată, lucrările în curs fiind o continuare firească a investiţiilor.
 
Lucrările presupun realizarea unui sistem rutier nou (carosabil şi trotuare, locuri de parcare, lărgirea la trei benzi pe unele tronsoane etc) pe o lungime de 2.534 ml şi realizarea unei reţele de fibră optică (pentru sistemul de semaforizare pe care Primăria Municipiului Călăraşi va amenaja cu ajutorul fondurilor europene) şi a unei noi reţele de iluminat public. Concomitent cu aceste lucrări, distribuitorul de energie electrică şi operatorii de cablu şi internet realizează propriile lucrări .
 
Conform Primăriei Călăraşi, iată care este stadiul lucrărilor pe această arteră: tronson Cuza Vodă-Eroilor-
carosabil şi trotuare -100% executate, tronson Eroilor-Dobrogei-carosabil, a fost turnat primul strat de asfalt, trotuarele au fost realizate până la strada Pompieri şi s-a aşezat stratul de balast şi beton de ciment în zona de case/balast stabilizat în zona gardurilor. Între Pompieri şi Sloboziei se aşază stratul de balast pentru realizarea trotuarelor. Pe tronsonul Dobrogei-Libertăţii, carosabilul a fost executat până la nivel de piatră spartă.
 
Pe tronson Cuza Vodă-I.H. Rădulescu, iluminatul public a fost realizat 100%, iar în zon I.H. Rădulescu-I.L. Caragiale s-a îngropat reţeaua şi s-a început cofrarea şi turnarea fundaţiilor pentru stâlpi. Reţeaua de distribuţie a energiei electrice a fost finalizată pe tronsoanele Cuza-Vodă-I.H. Rădulescu, Dobrogei-Libertăţii şi Libertăţii-I.L.Caragiale. Până la sfârşitul acestei luni se vor finaliza lucrările şi pe tronsonul I.L. Caragiale – Bucureşti (capăt).
 
 

 

Vă mai recomandăm şi:

A început construcţia celei mai moderne pieţe de pe malul Borcei. Cum va arată clădirea de 4 milioane de lei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările