Cinci mii de teste rapide pentru COVID-19, achiziţionate de Consiliul Judeţean Călăraşi. Vor fi testate cadrele medicale

Cinci mii de teste rapide pentru COVID-19, achiziţionate de Consiliul Judeţean Călăraşi. Vor fi testate cadrele medicale

Cinci mii de teste pentru adiagnosticarea COVID-19 au ajuns la Călăraşi FOTO Facebook/CJC

Tot personalul medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, TBC şi Săpunari, dar şi pacienţii cu simptome COVID-19 vor fi testaţi începând de marţi, 7 aprilie. Consiliul Judeţean Călăraşi a cumpărat 5.000 de teste rapide care au ajuns deja în Bărăgan.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„5000 de teste rapide de diagnosticare COVID 19 au ajuns la Călăraşi. Acestea au fost cumpărate de către Consiliul Judeţean Călăraşi şi de mâine va fi testat TOT personalul medical şi auxiliar al Spitalelor TBC, Judeţean şi Săpunari, cât şi pacienţii cu simptome COVID 19 ajunşi în corturile de triaj. Achiziţionarea urgentă a kiturilor a fost hotărâtă de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, care a dispus începerea imediată a acţiunii de testare. Testul rapid de diagnosticare VIVADIAD COVID 19 este distribuit de UNIFARM, iar rezultatul este citit în 15 minute, a precizat Marinela Voivozeanu, purtător de cuvânt al CJ Călăraşi.
 
Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi a anunţat că instituţia pe care o conduce a încheiat şi procedura de achiziţie a aparaturii medicale pentru Spitalul Judeţean Călăraşi. Astfel, vom avea echipamente performante la Unitatea de Primiri Urgenţe şi pe Secţia de Terapie Intensivă.
"Vom cumpăra: 19 aparate de ventilaţie mecanică, 16 monitoare ATI funcţii vitale, 15 injectomate, 2 aparate de ventilaţie mecanică pentru transport,  1 aspirator mobil de secreţii, 10 paturi motorizate de terapie intensivă,  2 infuzomate. Anunţ cetăţenii că suntem alături de ei şi de cadrele medicale din unităţile spitaliceşti.
 
De aceea, pentru o triere corectă, fără a pune în pericol alţi oameni, vom cumpăra un laborator modular- biologie moleculară care va face pe zi peste 450 de teste COVID- 19. Acesta va fi amplasat în faţa spitalului, reuşind astfel o securizare a medicilor, asistenţilor şi a întregului personal”, a precizat Iliuţă. La Călăraşi, până luni, 6 aprilie, au fost confirmate 31 de cazuri de infecţie cu COVID-19 şi niciun deces.de luni, 6 aprilie, în municipiul Călăraşi, printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a fost dispusă obiligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările