Călăraşi: Prins la pescuit pe Moştiştea

Călăraşi: Prins la pescuit pe Moştiştea

Pescarul va fi urmărit penal. Foto arhivă

Astăzi, în timpul unei acţiuni efectuate de un echipaj de jandarmi, a fost surprins un bărbat din comuna Frăsinet, care pescuia cu un halău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un echipaj de jandarmerie din cadrul subunităţii de jandarmi Olteniţa a executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii în domeniul ariilor naturale protejate. Astfel, pe balta Mostiştea a fost depistat Laurenţiu I., de 47 de ani, din comuna Făsinet, în timp ce pescuia cu un halău. Bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire fără drept de unelte de pescuit, faptă prevazută si pedepsită de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, pe raza comunei Ulmeni, Vasile N., de 56 de ani, din comuna Mânăstirea, a fost surprins în timp ce oferea spre vânzare peşte, fără a deţine documentele legale. Acestuia i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare fãrã documente legale a peştelui faptă prevazută si pedepsită de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Lucrările penale vor fi înaintate spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările