Autostrada Soarelui intră în reparaţii de la Bucureşti la Fundulea. Primii 40 de kilometri de gropi pe drumul spre mare

Autostrada Soarelui intră în reparaţii de la Bucureşti la Fundulea. Primii 40 de kilometri de gropi pe drumul spre mare

Luxcrări pe A2 FOTO Adevărul

Autostrada Soarelui intră de luni în reparaţii pe tronsonul betonat, cuprins între Bucureşti şi Fundulea. Lucrările vor dura doi ani şi vor costa 20 de milioane de euro, anunţă TVR. Lucrările vor dura aproape doi ani, din mai multe motive.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform contractului, lucrările nu se pot desfăşura pe durata sezonului estival, când turiştii sunt în drum spre mare. Iar în sezonul rece, dacă ninge abundent, autostrada poate fi închisă. În primă fază, lucrările vor începe luni dimineaţă, de la km 21, pe tronsonul până la km 27.
 
În ultimii doi ani, Autostrada Soarelui a dat mari bătăi de cap şi şoferilor şi autorităţilor, cel puţin această bucată care este din plăci de beton care s-au ridicat şi au îngreunat. Inaugurată în 2004 de către premierul Adrian Năstase şi ministrul Transporturilor de la acea dată, Miron Mitrea, Autostrada Soarelui, tronsonul Bucureşti-Fundulea, a ajuns o bombă cu ceas pentru şoferi. Gropile din carosabil, peticirile dese şi de mântuială au transformat acest drum într-un adevărat pericol pentru participanţii la trafic.
 
La 15 ani de când s-a tăiat panglica, cel puţin până la kilometrul 40, prima bandă a Autostrăzii Soarelui arată ca după bombardament. Este plină de gropi adânci de 5-6 centimetri, dar şi de şanţuri, unele lungi şi de peste 1 metru. Sunt un adevărat pericol pentru şoferi, ţinând cont de regimul de viteză şi traficul intens desfăşurat zilnic pe acest tronson.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările