Admitere liceu 2016. A început a doua etapă de repartizare computerizată

Admitere liceu 2016. A început a doua etapă de repartizare computerizată

A doua etapă de repartizare la liceu are loc joi, 28 iulie FOTO Adevărul

Cei 118.661 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au fost admişi la licee în prima etapă de repartizare computerizată îşi vor putea depune dosarele la unităţile de învăţământ la care au fost repartizaţi până pe 29 iulie. A doua etapă a repartizării computerizate a candidaţilor este programată joi, pe 28 iulie.


În judeţul Călăraşi, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean, în prima etapă de repartizare toţi elevii au intrat la liceu. Repartizarea s-a făcut 100%,, toţi cei 1.395 de elevi care au susţinut Evaluarea Naţională 2016 au fost repratizaţi la liceu. În judeţul Călăraşi au fost disponibile 2.016 locuri pentru învăţământul liceal, iar 621 au rămas libere.
 
Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. 99,2% dintre elevii care au completat fişele de înscriere, au fost repartizaţi. Dintre aceştia, 70.692 (51,48%) de elevi au ales filiera teoretică, iar 47.969 de elevi au optat pentru filiera tehnologică. 971 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 28 iulie.

Ce specializări au preferat elevii
 
Conform unui raport pe ţară al primelor 50 de specializări, cea mai căutată specializare a fost Matematică-Informatică, iar pe locul doi printre preferinţele candidaţilor a fost Ştiinţele Naturii. Preferinţele elevilor se văd şi din notele mari cu care au fost repartizaţi.
 
Astfel, ultima notă de intrare la Matematică-Informatică la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” a fost de 9,90. Cu notă foarte mare s-a intrat la această specializare şi la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, unde utima notă de intrare a fost 9.89. Tot pe podium se află şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, unde, la aceeaşi specializare, ultima notă de admitere a fost 9,85. La Ştiinţele Naturii s-a intrat cu 9,82 la „Sfântul Sava” din Capitală, iar la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova cu 9,79.

Vă recomandăm şi:

ADMITERE LICEU 2016. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal are loc pe 19 iulie

Evaluare Naţională 2016. Subiectele la Română: analiza poeziei "Salcâmi" şi o compunere despre o zi într-o staţiune

Evaluare Naţională 2016. Elev: „Nu contează nota, important în viaţă e să ştii să faci bani!“

Campania Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2016. Lecţia video la Limba Română. De ce trebuie să ţină cont elevii când recapitulează

Subiecte simulare Evaluarea Naţională 2016. Ce

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: