Încă 30 de paturi pentru bolnavii de COVID cu forme uşoare, înfiinţate la spitalul TBC

Încă 30 de paturi pentru bolnavii de COVID cu forme uşoare, înfiinţate la spitalul TBC

La spitalul TBC vor fi înfiinţate 30 de paturi petnru bolnavii de COVID FOTO Adevărul

Autorităţile judeţene  au decis alocarea unui spaţiu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi, unde vor fi dispuse 25-30 de paturi pentru bolnavii cu forme uşoare şi medii de COVID-19. Fondurile necesare vor fi alocate de către Consiliul Judeţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul judeţului Călăraşi, Valentin Barbu, a convocat zilele trecute o şedinţă de lucru la care au participat  doctor epidemiolog Camelia Truică, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi, Cezar-Cristian Rădulescu şi conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, inspector şef, colonel Adrian Păduraru. 
 
Şedinţa a avut scopul de a analiza măsurile necesare în vederea suplimentării cu paturi pentru spitalele din judeţ, având în vedere situaţia critică provocată de epidemia cu SARS-CoV-2.
 
Totodată, în cadrul întâlnirii, s-a accentuat necesitatea respectării normelor şi măsurilor de siguranţă suplimentare stabilite de Ministerul Sănătaţii.
Concluzia acestei întâlniri s-a concretizat în data 20.10.2021, într-o şedinţă la sediul Consiliului Judeţean, unde s-a decis alocarea mai multor paturi pentru bolnavii cu forme uşoare de COVID-19, în incinta spitalului TBC.
 
Situaţia la nivelul judeţului Călăraşi este îngrijorătoare, ca de altfel în întreaga ţară, fapt pentru care, în acest context, prefectul judeţului reaminteşte tuturor cetăţenilor că vaccinarea împotriva COVID-19, împreună cu respectarea recomandărilor de natură igienico-sanitară (distanţare socială, purtarea măştii, spălarea frecventă a mâinilor, evitarea aglomeraţiilor) reprezintă căile de reducere graduală a efectelor pandemie.
 
Situaţia infectărilor la nivelul judeţului Călăraşi
 
Ieri, 23 octombrie, Instituţia Prefectului – Judeţul Călăraşi a anunţat că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19  în ultimele 14 zile este de 7,75 la 1000 de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 2.351 de cazuri. În ultimele 24 de ore, în judeţul Călăraşi s-au înregistrat 160 de cazuri noi de infectare şi au fost raportate 12 decese. 
 
Localităţile cu incidenţă mai mare sau egală cu 8 la 1000 de locuitori sunt:
 
VALEA ARGOVEI - 22,99
ULMU - 19,04
ILEANA - 14,85
CRIVĂŢ - 13,27
MUNICIPIUL OLTENIŢA - 10,91
LEHLIU GARĂ - 10,07
DOROBANŢU - 9,98
SĂRULEŞTI - 9,87
MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI - 9,76
CUZA VODĂ - 9,00
FRUMUŞANI - 8,94
SOHATU - 8,74
CIOCĂNEŞTI - 8,46
MITRENI - 8,43
NICOLAE BĂLCESCU - 8,33
BORCEA - 8,10
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările