Viţa de vie se bucură de caniculă. Vinul va fi mai puţin, dar mai bun

Viţa de vie se bucură de caniculă. Vinul va fi mai puţin, dar mai bun

Seceta a distrus în mare parte culturile din câmp, de la legume până la cereale. În schimb, viticultorii buzoieni sunt optimişti în ceea ce priveşte producţia de struguri pe care au şansa să o aibă în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă şi viţa de vie are de suferit din cauza lipsei ploilor, proprietarii cramelor spun că producţiile de struguri vor fi doar uşor diminuate faţă de anul trecut, când recolta a fost una extrem de bogată. 

În toamna anului trecut, în podgoriile din judeţul Buzău, la soiurile din care viticultorii au obţinut vinuri cu denumire de origine controlată producţia a fost între şase şi opt tone la hectar, iar la celelalte soiuri s-a ajuns şi la 15 tone la hectar.

Producţiile de struguri din acest an, estimează viticultorii şi proprietarii cramelor din Buzău, ar putea fi cu aproape 20% mai mici faţă de anul trecut. 

În schimb, ei preconizează o calitate excepţională a vinului, tocmai pe fondul secetei, care favorizează acumularea de zahăr în boabele de struguri. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările